Adolescentele care fac copii au riscuri severe la naștere

bebelus_incubator
bebelus_incubator

Nașterile în rândul adolescentelor sunt o gravă problemă în Marea Britanie, nu doar printre romii din România. Reprezentanții Organizației "Save the Children" (Salvați Copiii) din Marea Britanie promit "un scandal la nivel mondial", înainte de o conferință pe tema planificării familiale, care va avea loc la Londra, în luna iulie.

Scopul lor este ca acest tip de servicii să fie aplicate cu mult mai multă seriozitate ca până acum, astfel încât să fie evitate multe tragedii.

Potrivit cotidianului francez Le Monde, aproximativ cincizeci de mii de adolescente mor anual la nivel mondial din cauza unor complicații apărute în timpul sarcinii sau la naștere. Într-un raport numit "Cum salvează planificarea familială viețile copiilor", reprezentanții britanici arată că aproape un milion de copii născuți de mame adolescente mor anual, înainte de a împlini un an.   "Problema copiilor care nasc, la rândul lor, copii,  şi nu supraviețuiesc deoarece corpul lor nu este suficient de matur pentru a suporta o naștere reprezintă un scandal la nivel mondial",  a precizat directorul ONG-ului, Justin Forsyth.

Potrivit aceleiași surse, una dintre cinci fete devin mame înainte de vârsta majoratului.  De asemenea, și copiii născuți de aceste tinere sunt predispuși cu 60 la sută mai mult decât cei proveniți de la mame mult mai mature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel