EXCLUSIV  Adevărul despre managerii de spitale. Sorina Pintea: "Din aceşti bani facem minuni"-VIDEO

Sorina Pintea consideră că managerii de spitale sunt cea mai importantă verigă a sistemului de sănătate.    

Managerii de spitale sunt, în opinia Sorinei Pintea - ministrul Sănătăţii, cea mai importantă verigă a sistemului de sănătate. Aceasta are cuvinte de apreciere despre calitatea profesională a acestora însă, cum nu există pădure fără uscături, mai sunt şi excepţii.

"Dacă suntem echipă aşa cum clamăm, trebuie să demonstrăm. Trebuie să preluăm pacientul şi să avem grijă de el până la externare. Am tot afirmat că mă bazez foarte mult pe managerii spitalelor, pentru că sunt, într-adevăr, cei mai importanţi. Unii au spus că am aruncat totul pe manager. Nu am făcut asta, eu la rândul meu am fost manager şi ştiu ce poate să facă un manager. Avem manageri buni în ţară, însă avem şi manageri care nu sunt atât de implicaţi pe cât ar trebui, inclusiv pentru actul medical pe care îl face spitalul", consideră ministrul Sănătăţii. 

[citeste si]

"Din aceşti bani facem minuni"

În ceea ce priveşte finanţarea sănătăţii şi ceea ce se întâmplă cu banii de la buget, Sorina Pintea apreciază că, în comparaţie cu ţările din Vest, situaţia nu este atât de bună, însă se fac lucruri pozitive cu banii disponibili. 

"Putem spune că ne comparăm cu ţările europene şi la performanţa medicală de foarte multe ori. Pot accepta că există şi risipă, dar pe de altă parte avem cele mai mici contribuţii din Uniunea Europeană. Cele mai mici salarii până la un moment dat... Şi atunci aceste contribuţii nu pot avea un cuantum nemaipomenit. Dar, pe de altă parte, din aceşti bani facem minuni, iar spitalele funcţionează şi oamenii sunt trataţi", afirmă Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

DECLARAŢIA SORINEI PINTEA AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel