EXCLUSIV  Acad. Ionescu-Târgoviște: Alimentele recomandate în orice dietă

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte vorbește despre alimentele esențiale în orice dietă, la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate", realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale.

Academicianul Constantin Ionescu-Târgoviște recomandă ca surse de proteine alimentele în următoarea ordine: „Peștele, pasărea, vita și din când în când porcul. Cam asta ar fi ordinea de a alege alimentele în funcție de calitățile lor. Legumele și fructele trebuie să fie pe locul doi și cu cea mai mare cantitate, pentru că ele au cea mai mare varietate de substanțe chimice care acoperă tot spectrul nevoilor organismului, de la substanțe minerale la vitamine. 

Profesorul Ionescu-Târgoviște precizează că „legumele trebuie consumate crude”. „Ele aduc cele mai multe vitamine mai ales primăvara când omul iese din iarnă și a consumat alimentele mai sărace în vitamine, minerale. Cantitativ, omul trebuie să consume în funcție de gradul de activitate fizică. Un om care muncește fizic mult poate să consume 5-6 kilograme de alimente. O persoană care este sedentară nu consumă mai mult de 2 kilograme de alimente cântărite, toate la un loc, în 24 de ore, la care se adaugă lichidele”, explică specialistul. 

Referitor la hidratare, acad. Ionescu-Târgoviște atrage atenția: „Trebuie să avem grijă ca diureza să fie de 1,5 litri pe zi, mai puțin la cei care transpiră foarte mult. Cantitatea de apă eliminată prin rinichi nu protejează doar rinichiul, ci întreg organismul de substanțele toxice care se acumulează în organism”. 

Urmărește explicațiile complete aici:

Vezi interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel