EXCLUSIV  Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște, interviu: În plante sunt moleculele vieții

Academicianul Constantin Ionescu-Târgoviște vorbește despre plantele miraculoase pentru sănătate, la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale. 

Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște afirmă: „În plante sunt moleculele vieții. Arta este de a selecta din ceea ce există pentru producție. Pe teritoriul României există cea mai mare varietate de plante din lume. Este un oarecare miracol. Probabil varietatea de relief - munte, mare, fluviu, deal, vale, nord, sud - permite acest lucru. Dacă te uiți pe globul pământesc cu Europa în față, vezi că România este chiar în mijloc, buricul Europei. Acesta e un avantaj pentru varietatea plantelor de la nord la sud și de la est la vest”. 

Puterea vindecătoare a plantelor pe teritoriul românesc este cunoscută din vremea dacilor. „Medicul Dioscoride a lăsat primele 20 de plante pe care dacii le foloseau în tratarea bolilor lor”, subliniază profesorul Ionescu-Târgoviște.

Bogăția plantelor este totuși neexplorată suficient și ține tot de nutriție. 

Alimentația, mișcarea, somnul sunt elemente esențiale pentru sănătatea noastră, atrage atenția acad. Ionescu-Târgoviște. 

Urmărește răspunsul integral aici: 

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel