44 DE PAHARE, MUCENICI, 9 MARTIE. De ce se beau 44 DE PAHARE

SFINȚII 40 DE MUCENICI sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxa, în fiecare an, pe data de 9 martie. 

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. Aflând despre credință lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit să se închine idolilor.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. Aceștia au refuzat și au fost întemnițați timp de opt zile, bătuți cu pietre și condamnați la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei.

MUCENICI, 44 PAHARE, 9 MARTIE. În aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apă lacului s-a încălzit, gheață s-a topit și 40 de cununi strălucitoare au pogorat asupra mucenicilor.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. În zori, au fost scoși vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor și au fost lăsăți să-și dea sufletele. Moaștele lor au fost răspândite la mai multe biserici ortodoxe.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. Tradiția creștină spune că bărbații trebuie să bea în ziua de mucenici 40 de pahare cu vin.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. Acestea se zice că reprezintă sângele vărsat de cei 40 de Sfinți Mucenici din cetatea Sevastei.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. Cei care nu pot să bea cele 40 de pahare cu vin, e bine că măcar să guste vin în această zi sau să fie stropiți cu vin, acesta însemnând sânge și putere de muncă peste an.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. În tradiția populară, bărbații beau 44 de pahare cu vin.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. De unde provine diferența? După tradiția creștină, Sfinții martiri au fost 40, după cea geto-dacică, au fost 44, atâtea fiind și zilele dintre 9 martie și 23 aprilie, când este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

MUCENICI, 44 DE PAHARE, 9 MARTIE. De aceea, în unele zone, există până astăzi credință, că acești Sfinți au fost 44.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel