Nicolăescu a cerut destituirea prof.Benedek Istvan de la Târgu Mureş

benedek_istvan
benedek_istvan

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că l-a schimbat din funcţie pe profesorul Benedek Istvan de la  Spitalul Judeţean din Târgu Mureş din cauza lipsei de medicamente oncologice și a dezinformării pe care a lansat-o în presă referitoare la această situație.

 ”Ce am constatat noi a fost că sunt foarte mulți care nu își fac datoria, dovadă ce s-a întâmplat la Târgu Mureș. Din nefericire, aproape nimeni nu a comunicat ce se întâmplă la Târgu Mureș, s-a comunicat doar că ministerul a primit bani, dar nu face nimic cu ei. Păi dacă nu avem și cauzele, degeaba ne fac pe noi vinovați. Noi nu putem să visăm ce are nevoie un responsabil, un coordonator de program dacă el nu comandă, dacă el nu cere. Dacă ei sunt iresponsabili, atunci noi, când constatăm acest lucru - şi mulţumim celor care ne-au sesizat, în speţă şi presei - atunci luăm luăm decizii. Prima decizie a fost să îl schimbăm din funcție pe responsabilul de la Târgu Mureș, vom face acest lucru cu toţii, dar nu asta înseamnă rezolvarea problemei", a afirmat Nicolăescu.

 El a adăugat că secretar de stat în ministerul Sănătăţii Adrian Pană a început să discute cu specialiştii din Comisia de Oncologie pentru refacerea programului, precizând că "o asemenea convenție majoră se poate realiza în câteva luni".

 Ministerul Sănătăţii a cerut conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş destituirea prof. dr. Benedek Istvan din funcţia de coordonator pe Programul de Transplant Medular, ca urmare a "dezinformării" pe care acesta ar fi creat-o în presă prin afirmaţiile potrivit cărora nu există anumite medicamente esenţiale pacienţilor bolnavi de leucemie, în condiţiile în care acesta, în calitate de coordonator al programului, nu a lansat comenzi în prealabil companiei CN Unifarm S.A.

 Ministerul Sănătăţii a comunicat, vineri, că a cerut Companiei Naţionale Unifarm S.A o informare cu privire la lipsa medicamentelor oncologice de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş şi că Unifarm i-a comunicat că spitalul din Târgu Mureş nu a trimis comenzi ferme pentru produse oncologice.

 "C.N. Unifarm S.A ne-a comunicat că din luna august 2012 până în prezent a transmis către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, oferte pentru produse oncologice, dar în urma acestor oferte, spitalul din Târgu-Mureş nu a trimis comenzi ferme, excepţie fiind produsul EMTHEXATE. În momentul de faţă, dintre medicamentele pe care Spitalul din Târgu-Mures susţine că nu le are, Unifarm poate oferi BLEOMICINA, medicament care în ultimele luni a fost disponibil în stoc. Celelalte medicamente necesită autorizaţii speciale, nefiind înregistrate în România, acţiune pe care CN Unifarm SA. deja a demarat-o", se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

 De asemenea, reprezentanţii ministerului mai afirmă că, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a comunicat faptul că "au existat produse (Sandinmun Neoral, Oncotrone, Lanvis) care au expirat în farmacia spitalului din cauza faptului că nu s-au depus referate de necesitate pentru consumarea acestor medicamente din partea coordonatorilor de program, printre care se află şi d-nul Prof. Dr. Benedek Istvan".

 "Prin urmare, din cauza dezinformării pe care a creat-o prof. Dr Benedek Istvan în presă, afirmând că nu există anumite medicamente esenţiale pacienţilor bolnavi de leucemie, în condiţiile în care acesta, în calitate de coordonator al Programului de Transplant Medular nu a lansat comenzi în prealabil companiei CN Unifarm S.A, Ministerul Sănătăţii a cerut conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş destituirea acestuia din funcţia de Coordonator pe Programul de Transplant Medular", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel