150 de militari români participă la exerciţiul Saber Junction 19, care se desfăşoară în Germania

Aproximativ 5.400 de militari din 16 ţări, prin care România, participă, în perioada 3 - 30 septembrie, la exerciţiul multinaţional "Saber Junction 19" (SJ19), care se desfăşoară, în cea mai mare parte, în centrele de instruire din Grefenwoehr şi Hohenfels, dar şi în Baza Aeriană Ramstein din Germania, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Statul Major al Forţelor Terestre.

Potrivit sursei citate, la exerciţiu participă militari din Azerbaidjan, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Italia, Kosovo, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, SUA, Turcia şi Ucraina.

Saber Junction 19 are ca principal obiectiv evaluarea disponibilităţii Brigăzii 173 Aeropurtate americane de a executa operaţiuni terestre integrate într-un mediu comun, combinat şi de a evidenţia coeziunea şi interoperabilitatea cu naţiunile partenere şi aliate participante.

În cadrul pregătirii comune din Germania, Armata României este reprezentată de aproximativ 150 de militari din Batalionul 812 Infanterie "Bistriţa" (Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan") cu 20 de mijloace tehnice.

Potrivit comunicatului, "Saber Junction 19 contribuie la creşterea securităţii Europei şi promovează securitatea şi stabilitatea regiunii".

"Activitatea de instruire multinaţională este un nou pas pentru creşterea interoperabilităţii şi îmbunătăţirea competenţelor armatelor participante", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel