Prima naționalizare. "Klaus Iohannis și Traian Băsescu ar trebui să-mi mulțumească"

Fostul senator Marius Marinescu a vorbit, pentru dcnews.ro, despre prima naționalizare din România după 1989 și despre principalii beneficiari ai acestei naționalizări. 

Prima naționalizare

Fostul senator Marius Marinescu a declarat pentru dcnews.ro, că "primul beneficiar al naționalizării Parcului Bordei prin legea 170/2008 a fost Traian Băsescu. În campania prezidențială din 2004, domnul Băsescu îl lua peste picior pe Adrian Năstase, spunând că este băiat de Primăverii și umblă cu mașini cu girofar. Cu toate acestea, când s-a văzut președinte al României, s-a mutat în cartierul Primăverii, în Vila Lac 3 (construită în timpul lui Gheorghe Gorghiu Dej), vilă situată gard în gard cu Parcul Bordei". 

VEZI ȘI: Vila Lac 3, informații din interior de la Dej până la Băsescu și Iohannis

"Îndrăgostit de cartierul Primăverii, pe care-l hulea înainte, președintele pensionar la sfârșitul celor două mandate prezidențiale a insistat să primească o altă vilă în aceeași zonă, vila din Strada Gogol, numărul 2, peste drum de Parcul Bordei", a atras atenția Marius Marinescu. 

Foto: Captură foto România TV: Traian Băsescu, ținută lejeră în curtea din Gogol 2

(w670) 

Al doilea beneficiar al naționalizării

"Domnul președinte Klaus Iohannis s-a îndrăgostit și el de cartierul Primăverii, supranumit și 'cartierul dictatorilor', 'cartierul roșu' sau 'cartierul interzis'", a precizat Marius Marinescu. Fostul senator a adăugat că "actualul președinte al României se va răsfăța la doi pași de același parc Bordei ca și precedesorul său, folosind vilele Lac 3 și Lac 2, ambele construite pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej". 

[citeste si]

Amintim că președintele Klaus Iohannis încă nu s-a mutat în Vila Lac 3, după ce a fost eliberată de Traian Băsescu, pentru că a dorit ca înainte s-o renoveze. Lucrările la Vila Lac 3 durează de un an. Klaus Iohannis speră ca în acest an să se mute în Vila Lac 3 împreună cu soția sa. Carmen Iohannis a spus că, atunci când se vor muta în reședința oficială, va veni să locuiască definitiv la București împreună cu soțul său. 

"Traian Băsescu și Klaus Iohannis ar trebuie să-mi mulțumească"

O spune răspicat Marius Marinescu. El subliniază că "domnii președinți Traian Băsescu și Klaus Iohannis nu s-ar fi mutat niciodată în cartierul Primăverii dacă nu aș fi salvat celebrul parc Bordei din ghearele mafiei imobiliare. Dacă Parcul Bordei ar fi căzut pradă samsarilor imobiliari, așa cum decisese abuziv primarul general Traian Băsescu prin două dispoziții de schimb de terenuri, nr. 1324 din 05.09.2003 și nr. 1325 din 05.09.2003, cei doi șefi de stat nu s-ar fi bucurat de aer curat, liniște și panoramă, pentru că zona ar fi fost transformată într-o 'pădure' de blocuri". 

(w670)

"În calitate de senator al României, am organizat zeci de mitinguri cu sprijinul bucureștenilor revoltați. În 2007, am inițiat și o comisie parlamentară de investigare a afacerii Parcului Bordei. Tot în 2007, împreună cu Ion Iliescu și Nicolae Văcăroiu, am înaintat biroului permanent al Senatului o propunere legislativă pentru declararea Parcului Bordei ca zonă cu regim de utilitate publică, adoptată și intrată în vigoare prin legea 170/2008. Pot să spun că rezultatul acestei acțiuni a însemnat prima naționalizare după 1989 și prima lovitură primită de mafia imobiliară", a mai spus fostul senator. 

Marius Marinescu susține că "ipocrizia bântuie Președinția". 

"Președinții statului român îi denigrează pe așa-zișii comuniști, dar, pe de altă parte, se mută în vilele construite de aceșția din banii cotizațiilor foștilor membri ai PCR. Adevărul este că niciun președinte al României, de după 1990, nu a lăsat ceva în urmă. În schimb, unii președinți au distrus realizări notabile ale poporului român dinainte de 1989. Mai multe dezvăluiri se regăsesc în paginile volumului "Cartierul interzis- Cartierul Primăverii", a conchis fostul senator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel