Elena Udrea, reacție privind pedepsele din dosarul Microsoft: Turnătorii...

Deputata Elena Udrea comentează în legătură cu sentința dată de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru inculpații din dosarul Microsoft, susținând că legea penală ar trebui schimbată astfel încât "turnătorii să fie măcar obligați să restituie toți banii încasați".

"Referitor la pedepsele din Microsoft, sunt de acord cu cei care spun ca par mici.

Dar daca le analizezi cu legea in mana, constati ca exact atat puteau lua cei care sunt inculpati, in raport de recunoasterea faptei si de denunturile pe care le-au facut la randul lor.

Problema nu este ca nu au primit multi ani de puscarie, pentru ca faptele lor nu sunt impotriva persoanelor, nu sunt fapte savarsite cu violenta, ba mai mult, in America traficul de influenta se numeste lobby, se impoziteaza si nu este nici macar incriminat de lege. Doar de aceea nu vedem pe nimeni din Microsoft acuzat in acest dosar, desi de la ei au plecat banii care au circulat in aceasta afacere.

Problema este sa se recupereze toata suma considerata prejudiciu si chiar si in plus. Ori, tocmai aici este slabiciunea justitiei de vremuri noi. Sunt alesi unii drept tinte, de regula politicieni, pentru infundarea carora parchetul ii face nu doar scapati pe cei care fac denunturi la adresa lor, dar le lasa si banii!

Citește și: DNA, anunț după sentințele din dosarul Microsoft

Nu pedepsele date in Microsoft sunt gresite, ci faptul ca inventatorii acestei afaceri care s-a derulat in Romania sub trei guvernari, din 2003 pana in 2013, care au castigat sute de milioane in acesti ani, au scapat fara sa fie macar acuzati si cu toti banii la ei! Dinu Pescariu si Claudiu Florica.

Cred ca merita modificata legea penala in asa fel incat turnatorii sa fie macar obligati sa restituie toti banii incasati, daca alte pedepse oricum nu li se aplica", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat, joi, în dosarul Microsoft. 

Iată ce pedepse au primit inculpații din dosarul Microsoft:

- Gabriel Sandu a primit doi ani de închisoare cu executare și trebuie să returneze două milioane de euro.

- Dorin Cocoș a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea acesta trebuie să returneze și suma de 3,7 milioane de euro.

- Nicolae Dumitru, condamnat la un an și șase luni cu suspendare, acesta urmând să restituie și suma de un milion de euro și să execute 90 de zile de muncă în folosul comunității. 

- Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, a primit trei ani de închisoare cu executare, acesta trebuind să restituie și patru milioane de euro.

Decizia nu este definitivă.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel