Dacia, patru modele "ultra low cost", lansare. Cât va costa cel mai ieftin autoturism

Dacia se pregăteşte să lanseze cel mai ieftin automobil al companiei.

La zece ani după lansarea Logan, grupul auto francez Renault studiază posibilitatea comercializării a patru noi vehicule "ultra low cost"' cu preţuri începând de la 3.500 de euro.

Dacia "mini", de 3.500 de euro, va fi vândută mai întâi în India şi ulterior în Europa, dacă va avea succes. Decizia finală va fi luată de directorul Renault la începutul anului viitor. În 2004, compania a mai încercat să vândă cea mai ieftină maşină, de 5.000 de euro, dar nu a reuşit. Cel mai mic preţ îl are acum Loganul, respectiv 7000 euro.

VEZI ȘI: Dacia, nouă versiune de SUV. Fotografii spion au apărut pe internet

Cele patru modele "ultra low cost" studiate de Renault sunt două berline, un SUV şi o maşină cu şapte locuri, însă unele din aceste proiecte au nevoie de aprobarea directorului general Carlos Ghosn.

Noile modele, care ar urma să se adauge vehiculelor din gama "Entry" (vândute sub marca Dacia în Europa), ar urma să fie dezvoltate pe noua platformă comună cu Nissan, botezată CMFA, care va servi drept bază pentru toate vehiculele cu o lungime mai mică de patru metri produse de cei doi constructori.

Marca de vehicule low cost Dacia înregistrează vânzări solide în Europa şi susţine constant vânzările grupului Renault pe o piaţă auto europeană cu evoluţii modeste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel