Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Aron Popa, lăudat de Bruxelles. Daniel Zamfir: Un trădător de țară! E împotriva intereselor României

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Daniel Zamfir, a vorbit, la DC News Live, despre proiectul său legislativ de modificare a legii de funcționare a Curții de Conturi. În context, senatorul a explicat că o modificare importantă introdusă în actele normative vizează Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Daniel Zamfir a spus că autoritatea verifică modul în care sunt cheltuiți banii europeni. Auditorii merg prin sondaj la primării, iar dacă la una dintre ele constată că sunt probleme în procedura de adjudecare, blochează tot programul şi dispune o corecţie financiară maximă, de 25%, care este plătită de statul român. În schimb, paradoxal, preşedintele Autorităţii de Audit, Aron Ioan Popa, spune că este lăudat de Uniunea Europeană. Daniel Zamfir a declarat că această persoană, pentru ce a făcut, "este un trădător de țară".

"L-am audiat pe domnul Aron Popa, președintele Autorității de Audit. Să vă spun ce mândru era pentru că este dat exemplu în Uniunea Europeană. Nu m-am putut abține și i-am spus că 'evident... când vede Europa cât de proști suntem... cum noi singuri ne tăiem craca de sub picioare, evident că te laudă pe dumneata'. Haideți să explic care este practica Autorității de Audit. Să luăm drept exemplu un program de investiții. Cei de acolo fac sondaje și, dacă constată că, în anumite localități, au fost nereguli în procedura de achiziție, deși nu este treaba lor, suspendă întreg programul operațional. Așa au făcut în 2010. (...) În momentul respectiv dau corecție financiară tuturor aplicanților, 25%, corecția maximă. De aceea sunt lăudați. Dacă dau corecție maximă, nu mai vine Auditul European să controleze", a zis Daniel Zamfir la DC News Live.

[citeste si]

"I-am zis că este împotriva intereselor României pentru că face acest lucru. Aron Popa este lăudat de Bruxelles. Nu mă feresc să o spun: pentru ce a făcut, este un trădător de țară! Păi pierdem atâția bani pentru că dumnealui estimează niște lucruri?", a subliniat senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel