Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, 15 februarie. Cancerul, a doua cauză de deces în rândul copiilor

Ziua Internațională a Copilului cu Cancer a fost declarată în 15 februarie. Scopul este să atragă atenția asupra copiilor diagnosticați cu cancer de pretutindeni și a nevoii de suport pentru părinți, familii, supraviețuitori. 

70% dintre copiii și adolescenți cu cancer pot fi salvați

"Conform "Standardelor Europene pentru Îngrijirea Copilului cu Cancer" (SIOP Europa - Societatea Europeanǎ de  Oncologie Pediatricǎ, 2009), în prezent, peste 70% dintre copiii şi adolescenţii cu cancer pot fi vindecaţi, iar pentru unele tipuri specifice de tumori, aproape toate cazurile pot fi vindecate. (...) Boala este extrem de invazivă, afectând grav pacientul la nivel biologic, psihologic și social, iar pentru cele mai bune rezultate obținute în lupta cu boala e necesar ca tânărul/copilul să fie diagnosticat într-o fază incipientă a bolii pentru a i se da cele mai mari şanse de vindecare și recuperare completǎ", arată un comunicat de presă, remis DCNEWS, de către Asociația P.A.V.E.L, care își propune o campanie pentru cadrele didactive, părinți și eleni în anii terminali ai liceului.  74 de școli din București și alte 6 județe ale țării, vor beneficia de sesiuni de informare susținute de către un medic oncolog pediatru. 

A doua cauză de deces pentru copiii cu vârste între 4 și 15 ani

Anual, sunt diagnosticate în jur de 70.000 de cazuri noi, dintre care 500 sunt copii, cancerul fiind a doua cauză de deces în intervalul de vârstă 4-15 ani.

Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă), este asociația părinților care au copii bolnavi de cancer și are o activitate de peste 18 ani în domeniul oncologiei pediatrice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel