Zilele lui "Pi" ar putea să fie numărate. Ar putea fi înlocuit cu "tau"

pi_09003500
pi_09003500

Zilele umilului număr "pi" ar putea fi numărate. Matematicienii militează ca cel mai important număr din lume să fie înlocuit cu o altă valoare, de două ori mai mare, "tau".

Matematicienii susţin că folosirea numărului "pi", o constantă, care face referire la raportul dintre circumferinţa şi diametrul oricărui cerc, nu este potrivită şi că acesta ar trebui să fie înlocuit cu "tau", potrivit "Daily Mail", citat de economictimes.indiatimes.com.

Matematicienii au spus că, deşi 3.14159265, valoarea numărului "pi", nu este incorectă, asocierea acestei cifre cu proprietăţile unui cerc este greşită. "Tau" are o valoare de două ori mai mare decât a lui "pi", de 6.28.

"În toţi aceşti ani, ne-am raportat la un număr greşit. Pi, pur şi simplu, nu este numărul cel mai natural pe care ar trebui să-l asociem cu un cerc. Numărul corect este 2pi, sau tau", a declarat Kevin Houston de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie.

Numărul "pi" a fost considerat mult timp ca fiind esenţial pentru mai multe formule matematice, precum şi pentru ecuaţii folosite în ştiinţă şi inginerie.

După opinia unui cunoscător, aceasta nu este altceva decât o prostie, deoarece "tau" este folosit de mult timp ca și constantă în fizică, în paralel cu "pi", deoarece ușurează calculele în optică. Și încă un argument: "pi" este greșit deoarece "tau" este mai elegant și mai simplu nu are niciun sens. E ca și cum ar propune să înlocuiască metrul cu jumătatea de metru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel