Zeița Primăverii, atracția unui mall bucureștean

Magia primăverii aduce o zeiță în incinta București Mall, o zeiță creată din peste 5.000 de flori.

Peste 5.000 de flori, 4.800 de metri de frunze și 70 de metri de organza, cașmir indian și tul compun rochia zeiței Primăverii, a cărei statuie de 2,5 metri domină București Mall începând din această lună.

Astfel, odată cu anotimpul renașterii naturii, și tavanele mall-ului s-au transformat în covoare de flori, iar zona centrală este acum dominată chiar de Zeița Primăverii, aflată pe un leagăn din frunze și flori suspendat de cupola București Mall.

Statuia a cărei înălțime ajunge la 2,5 metri a fost realizată de cunoscutul sculptor Costin Ioniță. Lungimea rochiei zeiței ajunge la nu mai puțin de 900 de centimetri, potrivit unui comunicat de presă.

[citeste si]

Realizarea și producția sculpturii au reprezentat un proces laborios, ce a durat 420 de ore. La acestea se adaugă 10 ore dedicate amplasării statuii zeiței Primăverii, pentru care a fost nevoie o echipă compusă din 12 persoane: un inginer, doi alpiniști și 10 muncitori.

Costin Ioniță, autorul sculpturii, este specializat în arta monumentală. Ca parte a dezideratului său artistic, sculptorul susține că „nu există nimic vechi și nimic nou, ci doar natura care ne înconjoară și ne oferă surse inepuizabile de inspirație”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel