Zahărul dăunează sănătăţii creierului

Dacă aveţi de dat un examen sau de făcut o prezentare, ar trebui să staţi departe de băuturile acidulate bogate în fructoză.Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă să li se diminueze capacităţile intelectuale.

Autor: Anton Anda

Cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în fructoză încetineşte procesul gândirii, afectând memoria şi capacitatea de a învăţa, scrie Daily Mail.

Totuşi, consumul de nuci şi peşte, precum somonul, poate contracara aceste efecte nedorite.

 "Descoperirile noastre arată că ceea ce mâncăm ne afectează modul în care gândim. O dietă bogată în fructoză menţinută o perioadă mai lungă de timp afectează capacitatea creierului de a învăţa şi de a memora informaţii . Dar, dacă adăugăm acizi omega-3 ne poate ajuta să minimalizăm aceste neajunsuri", a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla.

Cu toate că au mai existat alte studii care au demonstrat că fructoza are un rol în apariţia diabetului, bolilor de ficat şi a obezităţii, studiul efectuat de USLA este primul care analizează efectele consumului de fructoză asupra creierului.

Fructoza este o monozaharidă prezentă din abundenţă în fructe, în miere şi în anumite legume. Aceasta are o putere de indulcire superioară zaharozei (zaharul utilizat curent în alimentaţie) şi este adăugată des în produsele procesate, precum băuturile acidulate.

"Nu vorbim aici de fructoza care se găseşte în mod natural în fructe, ci de cea artificială, care este folosită ca îndulcitor şi conservant pentru anumite băuturi si alimente", a mai spus Gomez-Pinilla.

Autorii studiului afirmă că un consum mai mare de fructoză blochează capacitatea insulinei de a reglementa modul în care celulele utilizează şi depozitează zahărul necesar pentru energia folosită în procesarea gândurilor şi emoţiilor.

 Însă consumat cu masura, in combinatie cu exercitii fizice, zaharul, nu este mai periculos decat grasimile, asa ca nu ţi-l refuza daca simti ca ai pofta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel