Wireless-ul dăunează calităţii spermei - STUDIU

barbat_laptop_cc187abde8
barbat_laptop_cc187abde8

Potrivit unui studiu, radiaţiile de la conexiunile wireless pot cauza probleme de fertilitate bărbaţilor.  Cercetătorii argentinieni susţin că laptopul, care este ţinut pe picioare şi are pornită conexiunea de WiFi, afectează calitatea spermei.

Rezultatul a venit în urma unui studiu al oamenilor  de ştiinţă argentinieni care au  folosit câteva picături de lichid seminal pe care le-au pus sub laptop-uri conectate la internet prin WiFi. După patru ore, sperma s-a dovedit a fi afectată de radiaţii, un sfert din întreaga cantitate analizată nemaifiind viabilă, comparativ cu doar 14% în cazul mostrelor care nu au fost expuse departe de calculator.

Conform cercetătorilor,  cauza care produce aceste efecte secundare ale utilizarii laptopului conectat prin WiFi este reprezentată de radiaţiile electromagnetice generate în timpul comunicării wireless.

Un alt test realizat atestă faptul că efectele unui laptop care nu este conectat la internet sunt destul de mici. În 2010, urologii au reuşit să demonstreze că bărbaţii care stau cu laptop-ul pe genunchi îşi pot schimba temperatura scrotului, aducând-o la un nivel dăunător pentru spermă.

Studiul este totuși contestat,   doctorul Robert Oates, preşedintele Society for Male Reproduction and Urology, susţinând că nu crede în efectele negative ale utilizării laptop-urilor, mai ales că el a reuşit să devină tată a doi copii, utilizând atât un laptop, cât şi un iPad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel