Water World, noua planetă foarte asemănătoare Terrei. Se află la doar 39 ani lumină distanță

Descoperirea reprezintă un pas important în căutarea unei planete asemănătoare Pământului, o atmosferă fiind găsită în jurul acesteia.

Descoperirea unei planete foarte asemănătoare Pământului reprezintă un pas major în căutarea unei planete ca a noastră, care să poată permite viața extraterestră.

Planeta, care se află la 39 de ani-lumină față de noi, are o atmosferă tulbure, care ar putea avea o „lume de apă“ în spate, susțin oamenii de știință, potrivit cotidianului britanic The Independent.

[citeste si]

Noua planetă descoperită este, cel mai probabil, nelocuibilă, însă existența acesteia sugerează că ar putea exista multe alte planete cu o atmosferă care ar putea permite viața extraterestră. Până în prezent, oamenii de știință au putut vedea doar planete gingantice de tipul „Jupiter fierbinte“ care sunt prea călduroase pentru a găzdui extratereștri.

Planeta „super-Pământ“, cunoscută sub numele de GJ 1132b, a fost observată în timp ce trecea prin fața unei stele-pitic roșii, blocând o parte din lumina acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel