Warren Buffett pregăteşte noi achiziţii. A strâns 38 de miliarde de dolari!

Miliardarul american Warren Buffett a anunţat acţionarii Berkshire Hathaway că a strâns 38 de miliarde de dolari şi se pregăteşte să iasă la vânătoare de achiziţii.

Buffett a prezentat investitorilor o prognoză agresivă de profit pentru companiile de sub umbrela Berkshire şi a anunţat că grupul va derula o campanie record de investiţii, informează Mediafax.

Totodată, el a anticipat că revenirea pieţei imobiliare americane va începe în următoarele 12 luni.

Atenţia pieţelor s-a îndreptat însă în primul rând către comentariile privind extinderea afacerilor Berkshire, a cărei colecţie de companii include operatorul gigant de căi ferate Burlington Northern şi furnizorul de electricitate MidAmerican.

"Puşca de elefanţi e reîncărcată şi mă mănâncă să apăs pe trăgaci", a declarat Buffett în scrisoarea transmisă sâmbătă acţionarilor odată cu raportul financiar al Berkshire Hathaway pe anul trecut.

Mulţi investitori au declarat că s-au trezit devreme sâmbătă pentru a citi mesajul lui Buffett imediat ce apare.

Aşa-numitul "Oracol din Omaha" a arătat că Berkshire are nevoie de "noi achiziţii majore" pentru a-şi atinge obiectivele, accentuând cuvântul "majore".

Profitul net al Berkshire Hathaway a crescut cu 43% în trimestrul al patrulea al anului trecut, la 4,38 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din 2007, potrivit Bloomberg.

Buffett a cumpărat anul trecut Burlington Northern, al doilea mare operator feroviar din SUA, pentru 26,5 miliarde de dolari, adãugând gigantul la colecţia sa impresionantă de companii de asigurări, energie şi bunuri de consum, expuse semnificativ la evoluţia economiei americane.

Buffett a vorbit, în scrisoare, pe un ton optimist cu privire la economia SUA, fapt care ar putea determina săptămâna viitoare creşterea acţiunilor pe bursa de la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel