Vremuri noi, meserii noi- Stilist canin

Tot mai mulți oameni au prieten de nădejde- câinele. Pentru că de cele mai multe ori ajunge răsfățatul casei, stăpânii caută ajutor specializat. Totul începe cu sănătatea câinelui, care este dus la medicul veterinar pentru consultații deparazitări și vaccinuri. Medicul veterinar se ocupă de sănătate, însă stilistul canin se ocupă de frumusețe.

[caption id="attachment_337266" align="aligncenter" width="640"] Sursă foro: coaforcanin.ro[/caption]

A fi stilist canin până în 2011 era o meserie abstractă. Din 2011 această meserie a fost introdusă în nomenclator și la sfârșitul lunii august a aceluiași an a fost publicată în Monitorul Oficial. Meserie recunoscută! Dar cum ajunge un iubitor de animale sau medic veterinar să practice această meserie? Existau două posibilități: ori practica fără diplomă, adică în ilegaliate, ori făcea școala în țările vecine unde prețurile se ridicau și la 4.000 de euro. Salvarea a fost Şcoala de Coafor Canin din Cluj Napoca. Prima din România, scrie a1.ro.

Meseria de stilist canin se practică de peste 20 de ani în România, însă nu era nici recunoscută și exista și posibilitatea ca specialistul să nu fie specialist- să nu aibă diplomă. Astfel, Școala de Coafor Canin a venit ca o necesitate. Una atât pentru iubitorii și stăpânii de câini, cât și pentru cei care voiau să practice această meserie în legalitate fără a fi nevoiți să dea bani grei în țările vecine.

"În România sunt multe saloane pentru animale însă nu prea există personal calificat în domeniu şi de aceea există o permanentă cerere pentru aceste meserii. Sunt multe persoane care merg în Viena să facă cursuri de specialitate, la un preţ destul de mare de3.000 – 4.000 de euro. Cursul la şcoala noastră costa 2.200 de lei şi se poate plăti în rate. Se învaţă tot ce ţine de coafor, tuns, spălat şi aranjat, tunsori de expozitie pentru caini si pisici, tunsori standard, cosmetica canina si felina , dermatologie, rase de caini, rase de pisici", spune manegrul școlii, Isai Darius. El subliniază că cei care au făcut cursurile sunt persoane cu studii superioare și chiar medici veterinari. Cursul durează o lună și cursanții învață de la doi stiliști canini pregătiți în Austria și un medic veterinar. În plus, ei învață "pe viu" supravegheați de cei trei profesori. Este un dublu avantaj: stăpânii își duc câinii la coafor unde sunt aranjați gratis și cursanții învață caracteristicile fiecărei rase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel