Vrei să ştii când va avea loc următoarea recesiune? Computerul va putea prezice viitorul

Savanţi din întreaga lume lucrează la crearea unui computer care să prezică dezastrele economice şi naturale. Proiectul a fost deja pus în lista de priorităţi a Comisiei Europene, care va finanţa parţial implementarea acestuia.

Autor:Andrada Axene

În jur de 30 de experţi în IT s-au arătat deja interesaţi de proiect şi vor ajuta la crearea supercomputerului. Costurile se ridică la aproximativ 930 milioane de euro. Computerul va fi creat în aşa fel încât să adune informaţii de pe toate sursele posibile, atât de pe site-urile şi statisticile guvernamentale, cât şi de pe bloguri şi reţele de socializare, pentru a putea realiza o analiză detaliată a factorilor şi a putea prognoza cu exactitate când va avea loc o nouă criză financiară sau o calamitate naturală.

"Ideea este să adunăm informaţii vitale dintr-o multitudine de surse şi apoi să le analizăm, folosindu-ne de cel mai puternic computer construit vreodată", a declarat profesorul Dirk Helbing, unul dintre coordonatorii proiectului implementat de către Institutul Federal Elveţian de Tehnoligie din Zurich.

Profesorul Helbing spune că LES-ul va putea să prezică răspândirea unor boli infecţioase precum gripa porcină, va identifica metode care vor ajuta la schimbările climatice şi chiar va fi capabil să împiedice o posibilă criză financiară. Supercomputerul va conţine date din diferite domenii, iar hardul său va fi capabil să analizeze la o scală gigantică toate informaţiile, informează mediafax.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel