Vorbeşte, că e sănătos!

4
4

Daca stai de vorbă doar zece minute, cu altcineva, îţi îmbunătăţeşti memoria şi capacităţile cognitive, afirmă autorii unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, SUA.

Autor: Anton Anda

 3.610 persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 96 de ani au fost supuse unui examen psihic sumar şi unui test de memorie. De asemenea, au fost întrebate cât de des vorbesc la telefon cu prieteni, rude şi vecini, şi de câte ori pe săptămână se întâlnesc cu aceştia.

Datele obţinute au arătat că există o corelaţie între interacţiunile sociale, pe de-o parte, şi performanţele cognitive şi memorie, pe de alta parte. Cu cât oamenii socializează mai mult, cu atât mintea lor "funcţionează" mai bine.

Un alt test a arătat că o discuţie preliminară de numai 10 minute, cu colegii de echipă, poate conduce la obţinerea unor rezultate mai bune la teste ce măsurau performanţele intelectuale şi capacitatea de memorare.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că interacţiunile sociale influenţează pozitiv intelectul, în timp ce izolarea socială, din păcate tot mai frecventă în societatea modernă, are consecinţe negative, accelerând deteriorarea capacităţilor mentale.

Sursa: Sciencedaily

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel