Vladimir Putin în RDG: Recruta spoini, șantaja oameni de știință și era interesat de otrăvuri

„Anii din tinereţea lui Putin" este rezultatul unei investigații, publicată în Correct!V, a jurnaliștilor  David Crawford şi Marcus Bensmann asupra activității lui Vladimir Putin din perioada în care activa pentru KGB la Dresda.

Publicată la 30 iulie sub titlul „Anii din tinereţea lui Putin" investigația relatează faptul că Vladimir Putin a sosit la Dresda în august 1985, la vârsta de 32 de ani, ca funcţionar consular. În realitate, tânărul Putin era agent KGB, un serviciu de securitate sovietic pentru care lucra deja de zece ani la momentul sosirii în RDG, încep cei doi jurnalişti, scrie Adevărul.

Cel mai apropiat coleg al lui Vladimir Putin era Vladimir Usolţev, cu care a împărţit acelaşi birou de pe Angelikastrasse nr. 4, iar mâna sa dreaptă era un bărbat cu pseudonimul Georg S. Încă de la începutul activităţii în Dresda, spionul Putin şi-a îndreptat atenţia asupra recrutării unor persoane care aveau afinităţi pentru Uniunea Sovietică, indiferent că erau academicieni, oameni de afaceri, turişti, extremişti sau condamnaţi.

Citește și: Vladimir Putin: Vi se pare că sunt nebun? - VIDEO

În septembrie 1985, Vladimir Putin l-a cunoscut pe agentul STASI, Klaus Zuchold. Cei doi s-au cunoscut într-un parc cu ocazia unui meci de fotbal, în timpul căruia Putin a marcat un gol, îşi aminteşte Zuchold. Ulterior, Zuchold l-a invitat pe Putin la casa sa de la ţară, situată lângă o cazarmă sovietică. În glumă, agentul german s-a referit la soldaţii sovietici că ar fi „culegătorii săi", făcând aluzie la faptul că îi furau merele din grădină. Atunci, agentul KGB nu s-a sfiit să-şi arate dispreţul faţă de armata sovietică, considerând că „a făcut de ruşine ţara" din cauza pierderilor suferite în intervenţia din Afganistan, povesteşte Zuchold.

De asemenea, Zuchold oferă detalii despre interesul lui Putin pentru otrăvuri care nu lasă urme. Potrivit fostului agent STASI, el urmărea activitatea unui medic german care efectua cercetări în acest sens. Pentru a obţine informaţiile de care avea nevoie, Putin îl şantaja pe medic cu materiale pornografice luate din arhivele STASI. 

O altă operaţiune efectuată de Putin şi dezvăluită de Zuchold a fost recrutarea neonazistului Rainer Sonntag. Neonazistul german era cunoscut atât în RDG, cât şi în RFG pentru legăturile sale cu mafia germană. El a fost împuşcat în vara anului 1991. Reunificarea Germaniei a avut loc oficial în octombrie 1990, cu aderarea RDG la legile şi Constituţia RFG. Puţin mai devreme, în februarie 1990, Putin părăsea Dresda îngrijorat de viitorul său din cauza activităţii ca spion. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel