Vitamina D programează sistemul imunitar să distrugă cancerul colorectal

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Dana Farber Cancer Institute a demonstrat că o vitamină ajută organismul să lupte împotriva cancerului prin întărirea imunității. 

Vitamida D este esențială în lupta împotriva cancerului colorectal, a treia cea mai comună formă de cancer și patra cauză de mortalitatea prin cancer, din lume. 

Vitamina D este produsă în mod natural de organism în urma expunerii la soare dar se găsește și în anumite alimente (somon, lapte, cereale, ouă, suc de portocale, ciuperci, ficat de vită, brânză elvețiană, soia). Rolul vitaminei D în organism este să ajute sistemul imunitar și să contribuie la absorbția calciului. Alte studii au scos la iveală că această vitamină reduce riscul apariției sclerozei multiple, a simptomelor astmului și a atacului de cord. 

"Persoanele care au un nivel crescut de vitamina D în sânge, au un risc mai mic să dezvolte cancer colorectal. Potrivit testelor de laborator, vitamina D întărește sistemul imunitar prin activarea celulor T care atacă celulele canceroase", explică dr. Shuji Ogino, coordonatorul studiului, scrie doctorulzilei.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel