Virus West Nile. Două persoane, suspecte de infecție cu virusul

Două persoane originare din localităţile Zimnicea şi Rădoieşti sunt suspecte de infecţie cu West Nile , potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana. 

Conform sursei citate, autorităţile locale aşteaptă rezultatul analizelor de la Institutul Cantacuzino. 

"Este vorba de un băiat în vârstă de 18 ani, cioban, internat la spitalul 'Victor Babeş' şi de o femeie în vârstă de 48 de ani, fără ocupaţie, internată la secţia boli infecţioase a Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede. În această perioadă intervine factorul favorizant prin modificări de ordin climatic. În luna mai am trimit adrese la toate primăriile să dispună măsuri şi să se facă dezinsecţie. Există stare de alertă chiar dacă cele două cazuri nu sunt confirmate", a declarat Mioara Comana pentru Agerpres.

Imediat după apariţia celor două suspiciuni, Direcţia Judeţeană de Sănătate Teleorman a dispus o serie de măsuri pentru stoparea răspândirii virusului. 

Timp de 28 de zile Centrul de Transfuzii Sanguine nu recoltează sânge de la persoanele aflate în zonele Zimnicea şi Rădoieşti, DSP a informat medicii de familie ai suspecţilor despre posibilitatea infestării pacienţilor cu virusul West Nile şi primăriile localităţilor vizate pentru a lua măsuri suplimentare de dezinsecţie. 

Cazuri de infecţie cu West Nile au fost semnalate şi în vara anului trecut în judeţul Teleorman, înregistrându-se inclusiv un deces la o persoană care a contactat acest virus transmis de ţânţari. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel