Vinul roșu. De ce este bine să-l consumi, dar și ce riscuri implică

Un pahar de vin roșu pe zi reprezintă un „medicament" plăcut. Având  mai mulți antioxidanți decât multe dintre alimentele pe care le consumați în mod regulat, acesta vă poate ajuta să rămâneți tineri mai mult timp.

Beneficiile vinului roșu sunt multiple, dar trebuie să știți cum să-l consumați pentru a profita din plin de ele.

Vinul roșu îmbunătățește sănătatea inimii. Vinul roșu conține resveratrol, un antioxidant puternic care îți protejează inima și arterele de efectele nocive ale grăsimilor saturate din dieta ta. În plus, flavonoidele previn apariția bolilor de inimă, iar alcoolul din vinul roșu poate crește nivelul colesterolului „bun" din sânge (HDL). Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, consumă un pahar de vin roșu pe zi.

Vinul roșu poate preveni pierderea parțială a auzului, cauzată de zgomotele puternice la care suntem expuți zi de zi. Dacă îți place să asculți muzică la maximum, poate că ar fi bine să ții cont de acest sfat. Resveratrolul din vin poate acționa precum un protector al sistemului auditiv. Așadar, te poti întinde liniștit în pat, savurând un pahar de vin, în timp ce asculți piesa preferată.

[citeste si]

Vinul roșu protejează pielea. Vinul roșu previne îmbătrânirea prematură a pielii, luptă împotriva radicalilor liberi și crește elasticitatea pielii. De aceea, aceasta bautură este folosită atât în industria cosmestică, cât și pentru îngrijirea tenului acasă. El poate fi folosit fără probleme în măștile pentru ten.

Vinul roșu reglează nivelul glicemiei. Vinul roșu conține substanțe care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, astfel că acesta este recomandat și diabeticilor. Desigur, nici ei nu trebuie să consume mai mult de un pahar pe zi. Consumul în exces poate avea efectul opus și poate pune în pericol sănătatea.

Vinul roșu îmbunătațește sănătatea dinților. Pentru dinți perfecți, nu uita să consumi un pahar de vin în fiecare zi. Se pare că acesta întareste smalțul, astfel că dinții sunt protejați de apariția cariilor, dar și de înmulțirea bacteriilor din cavitatea bucală. În plus, polifenolii din vinul roșu ajută la ameliorarea inflamației gingiilor și poate preveni apariția gingivitei și parodontozei.

Așadar, nu uitați să consumați vin roșu cu moderație pentru a beneficia din plin de toate efectele sale pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel