Vinerea Mare, campania "Fă ce face popa": Preoți catolici din București donează sânge

Mai mulți preoți catolici s-au filmat astăzi, când creștinii ortodocși sărbătoresc Vinerea Mare, la Centrul de Transfuzii din București, unde au donat sânge în cadrul campaniei pe care au inițiat-o cu deviza " Fă ce face popa".

Prin această campanie inițiată de mai mulți preoți catolici din Capitală sub deviza "Fă ce face popa", românii sunt încurajați să doneze sânge, în condițiile în care în țara noastră, comparativ cu alte state din UE, numărul donatorilor este mai mic, mai puțin de jumătate din cel necesar, potrivit hotnews. 

În plus, inițiatorii campaniei au filmat în această dimineață și un videoclip, după ce au donat sânge, în cadrul căruia arată cine a fost primul donator în istoria omenirii.

"Din categoria fă ce face popa, de data aceasta. Câțiva preoți catolici din București donăm sânge pentru ca alți semeni de-ai noștri să trăiască. Avem și carnetul de donator. Inițiativa a început cu mai bine de 2000 de ani în urmă cu Hristos care s-a jertfit, și-a dat sângele ca să ne mântuiască. Noi, ce putem face, este să dăruim un pic din sângele nostru ca semeni de-ai noștri să poată trăi. Alătură-te și tu acestei inițiative și donează sânge. Dăruiește viața", îndeamnă preotul Francisc Dobos în videoclip. 

Donatorii beneficiază gratuit de analize pentru determinarea glicemiei, transaminazelor, a grupei sangvine și testare pentru virusurile hepatice B și C și sifilis.

Donarea se face dimineața. Poate dona orice om sănătos între 18 și 60 de ani, cu o greutate de cel puțin 50 kg și tensiune arterială normală.

O inițiativă similară a avut și Patriarhia Română, când în luna ianuarie a acestui an a lansat un amplu program de donare voluntară de sânge în şcoli, facultăţi şi biserici, după ce în 2014, într-o acţiune desfăşurată în 20 de oraşe, s-a colectat peste o tonă şi jumătate de sânge.

Acţiunea de voluntariat a fost organizată în cadrul campaniei "Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!", la nivelul Patriarhiei Române, sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel