Viețile a milioane de oameni sunt în pericol! Care este motivul

Sursa: http://www.snakesoftaiwan.com/
Sursa: http://www.snakesoftaiwan.com/

Din cauza încetării producerii tratamentului antivenin, viețile a mii de oameni sunt în pericol.

Din cauza încetării producerii tratamentului antivenin, viețile a mii de oameni sunt în pericol. - See more at: http://www.dcnews.ro/vie-ile-a-mii-de-oameni-in-pericol_483998.html#sthash.CIRS0PjI.dpuf

Stocurile de tratament Fav-Afrique (antidotul veninului de șarpe) capabil să neutralizeze zece tipuri diferite de mușcături de șarpe se vor epuiza în Iunie 2016, avertizează experții.

Fav-Afrique este singurul antivenin dovedit a fi sigur și eficient pentru a trata mușcăturile a mai multor tipuri de șerpi.

Producerea acestui antidot a fost înlocuită de crearea unui tratament antirabic. Există negocieri în a găsi o altă companie pentru fabricarea tratamentului Fav-Afrique.

Aproximativ cinci milioane de oameni din lume sunt mușcați de șerpi în fiecare an - 100.000 dintre cei mușcați mor și 400.000 rămân cu handicap permanent sau desfigurați.

În Africa Subsahariana, 30.000 de oameni mor mușcați de șarpe în fiecare an, în timp ce aproximativ 8.000 de oameni sunt forțați să recurgă la amputare.

Polly Markandya de la Medici fără frontiere (MSF) a declarat pentru BBC: "Mulți oameni care sunt mușcați de șerpi, nu sunt siguri ce tip de șarpe i-a mușcat, astfel, având un antivenin ce funcționeaza împotriva diverselor specii de șerpi este foarte important."

Organizația Mondiala a Sănătății spune că mușcaturile de șarpe reprezintă o problemă neglijată care are nevoie de mai multă atenție și investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel