Viața romanțată a prințului Albert de Monaco

Albert_de_Monaco_charlene_Wittstock
Albert_de_Monaco_charlene_Wittstock

La cei 53 de ani, prințul Albert de Monaco a hotărât să facă pasul hotărâtor.  După zeci de ani în care tatăl său l-a rugat să se însoare pentru a lăsa un moştenitor direct şi legitim bogatului său principat, speranța renaşte acum în Monaco, odată ce prinţul se căsătoreşte în sfârşit.

Prinţul Albert are deja doi copii nelegtimi, pe care, după ce a negat vehement că ar exista şi a ameninţat tabloidele cu judecata, i-a recunoscut. O fată acum adolescentă cu o turistă americană, agent imobiliar,Tamara Rotolo, şi un băiat mai mic, cu Nicole Coste, o stewardesă din Togo. Pe amândoi, Jazmin Grace şi Alexander, prinţul Albert i-a recunoscut în 2005, după ce i-a urmat tatălui său la tron. Amândoi poartă acum numele de Grimaldi şi, a fost făcut public, prinţul se îngrijeşte de creşterea şi educaţia lor.

Niciunul dintre ei nu poate fi însă urmaşul lui, Constituţia monegască stipulând că numai urmaşii proveniţi dintr-o căsătorie legitimă o pot face, de aceea prinţul Rainier al III-lea a trebuit în 2002 s-o revizuiască şi să permită accesul la tron şi a altor membri ai casei princiare. Este vorba de copiii surorilor sale, prinţesa Caroline şi prinţesa Stephanie, amândouă căsătorite de mai multe ori şi cu mai mulţi copii, scrie realitatea.net.

Tatăl lui Albert, prinţul Rainier al III-lea, chiar ar fi vrut să abdice şi să-l lase pe el la conducerea principatului, spun surse din palat, dar nu a putut-o face din pricina refuzului lui Albert de a se căsători, iar Albert a primit principatul abia la moartea lui. Abia acum, la şase ani de când a fost înscăunat principe de Monaco, prinţul Albert se însoară cu prietena sa de mai mulţi ani, Charlene Wittstock, fostă înotătoare olimpică pentru Africa de Sud, pe care a instalat-o din 2006 într-unul din apartamentele palatului său.

Din 2006, de când locuieşte în Monaco, Charlene Wittstock într-adevăr nu a fost văzută prea des în compania prinţului, mai mult în ocazii oficiale, când era convocată de acesta să apară la braţul său, ocazii cu care a zâmbit foarte mult şi nu a vorbit mai nimic. Poate şi pentru că nu vorbeşte deloc limba franceză, limba principatului, şi pentru că înalta societate monegască, se spune, a tratat-o cu o răceală de gheaţă. Prinţul Albert, în schimb, este fluent în engleză, franceză, italiană şi germană.

Citește și:

Principesa Margareta și Principele Radu, invitați la nunta prinţului Albert de Monaco. Vezi ce cadou vor oferi cuplului monegasc

Când prinţul Albert a anunţat că se căsătoreşte cu Charlene Wittstock, lumea şi-a adus aminte de aşa zisul blestem care urmăreşte de secole familia Grimaldi. Se spune că în secolul 13, Rainier I a răpit şi necinstit o fecioară, care, pentru a se răzbuna pe el, a devenit vrăjitoare. Ea a aruncat asupra neamului răpitorului ei un blestem care suna aşa: "Niciodată un Grimaldi să nu-şi găsească fericirea în căsătorie". Nimeni nu ar fi invocat blestemul fecioarei necinstite dacă familia princiară din Monaco nu ar fi părut să-l confirme. Fiicele lui Rainier al III-lea cu Grace Kelly, prinţesele Stephanie şi Caroline, au făcut şi ziare serioase nu numai tabloidele să se întrebe ce se întâmplă în familia conducătoare a principatului, fiind pomenit şi cuvântul extrem de dur "bordel".

Oricum ar fi, cu blestemul vrăjitoarei sau fără, familia Grimaldi a Monaco-ului, are un istoric amoros zbuciumat, cel puţin cel cunoscut în ultimii 150 de ani. Mama lui Rainier al III-lea, ducesa Charlotte de Valentinois, este fiica bastardă a prinţului Louis al II-lea cu spălătoreasa Marie Juliette Louvet. Charlotte a fost recunoscută de tatăl său prin adopţie şi a fost numită moştenitoare a tronului din Monaco. Soţul ei i-a luat numele, Grimaldi, şi a fost numit şi el de către socrul său Louis Al II-lea, prinţ în Monaco. Despre mama lui Rainier al III-lea, Charlotte, se spune că până la urmă ar fi fugit cu un cunoscut hoţ de bijuterii. Rainier al III-lea s-a căsătorit cu o actriţă, glamouroasa Gene Kelly, care a murit în 1982 într-un accident de maşină, iar morţile şi scandalurile din familia Grimaldi nu s-au oprit aici, mai scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel