Vezi unde se află Poarta Infernului

Poarta-Infernului--trecerea-spre-lumea-subpamanteana--descoperita-in-Turcia
Poarta-Infernului--trecerea-spre-lumea-subpamanteana--descoperita-in-Turcia

Cunoscută sub numele de „Poarta lui Pluto”, este o peşteră situată în apropiere de străvechiul oraş Hierapolis, Situată în sud-vestul Turciei, în ruinele unui străvechi aşezări, o echipă de arheologi italieni a descoperit „intrarea în Infern”, o peşteră plină de gaze toxice. Ea poartă această denumire pentru că oamenii Antichităţii credeau că ea reprezenta intrarea în împărăţia subpământeană a zeului morţii. „Orice animal care intră în ea moare pe loc”, scria geograful antic grec Strabo.

”Am descoeprit Plutonium reconstruind traseul unui izvor termal. Izvoarele de la Pamukkale, care au dat naştere celebrelor terase de travertin, îşi au originea în această peşteră”, a explicat prof. D'Andria, profesor de arheologie clasică la Universitatea din Salento, Italia.

În situl arheologic se găsesc resturile a numeroase construcţii abandonate şi ruinate, posibil ca urmare a unor cutremure, iar şi mai multe ruine au ieşit la iveală datorită săpăturilor. Arheologii au găsit semi-coloane ionice şi, deasupra lor, o inscripţie ce făcea referire la divinităţile subpământene Pluto şi Kore.

În timpul săpăturilor, arheologii au putut constata ei înşişi efectle letale ale peşterii. Mai mute păsări au murit încercând să se apropie de gura caldă a peşterii, ucise instantaneu de emanaţiile de dioxid de carbon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel