Vezi filmul încoronării Regelui Ferdinand

rege_ferdinand_maria
rege_ferdinand_maria

Pe 15 octombrie 1922 Regele Ferdinand 1 a fost încoronat în cadrul unei ceremonii spectaculoase. La Alba Iulia a fost sărbătoare mare cu ocazia aniversării de 90 de ani.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae ai României au fost întâmpinaţi la Alba Iulia de militari din Regimentul 30 Gardă.

De asemenea, la sosirea în gara Alba Iulia, în jurul orei 11.30, fanfara militară a intonat Imnul României şi Imnul Regal, “Trăiască Regele”.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae ai României au participat la un Te Deum la Catedrala Încoronării. La ora 12.45, Familia Regală a participat, în Sala Unirii, la vernisajul expozitiei ,,90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia” și apoi, de la ora 13.40, la Parada Costumelor Populare.

Majestatea Sa Ferdinand I, Rege al României, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, născut Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen.

A fost încoronat rege al României Mari printr-o ceremonie spectaculoasă, în ziua de 15 octombrie 1922 la Alba Iulia.

"Punâd pe capul Meu - în această straveche Cetate a Daciei Traiane - Coroana de oțel de la Plevna, pe care voi și glorioase lupte ați făcut-o pe veci Coroana României Mari, ma închin cu evlavie memoriei celor care, în toate vremurile și de pretutindeni, prin credința lor, prin munca și prin jertfa lor, au asigurat Unitatea Națională și salut cu dragoste pe cei care au proclamat-o într-un glas și o simțire de la Tisa până la Nistru și până la Mare. Facă Dumnezeu ca această Coroana, asemenea celei a scumpei Mele soții și demna tovarășă de muncă și suferința pentru binele comun, să servească la încoronarea - generație după generație - a iubiților Noștri succesori, într-o Românie tot mai fericită și mai glorioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel