Vezi cum arată trenul care atinge viteza de 500 kilometri pe oră

China a început primele testări ale unui tren care poate ajunge la viteza de 500 de kilometri pe oră. Acest lucru îl va face unul dintre cele mai rapide trenuri din lume.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit 20minutos.es, trenul experimental cu şase vagoane este realizat de o subsidiară a CSR Corp Ltd., cel mai mare producător de trenuri din China. Chiar dacă trenul atinge viteza de 500 kilometri pe oră, nu înseamnă că va merge cu această viteză. Motivul este unul singur, pentru a nu pune în pericol viaţa pasagerilor.

În anul 2011, industria feroviară nu a avut un real succes, din contră. În luna iulie a avut loc un accident care a dus la moartea a 40 de persoane, prin coliziunea a două trenuri de mare viteză. Ministrul feroviar, Liu Zhijun, a fost destituit din funcţie din cauza unor scandaluri de corupţie.

Noul ministru, Sheng Guangzu, a anunţat că în anul 2012  investiţiile în industria feroviară vor fi mult mai mici, ajungând la 63.200 milioane de dolari faţă de anul 2010 când sumele se ridicau la 111.000 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel