VEZI ce se poate ascunde în burta unui piton de 5 metri

După ce a fost omorât într-un parc naţional din SUA, în burta unui piton gigant, de 4,8 metri lungime, a fost găsit cadavrul integral al unei căprioare adulte, de mărimea unui copil.

Skip Snow, specialistul care a condus autopsia şarpelui, spune că burta animalului avea o circumferinţă de 1,11 metri, iar căprioara cântărea 34,4 kilograme, scrie Daily Mail.

"Este cu siguranţă un eveniment extrem, care arată că pitonii pot mânca lucruri uriaşe", a precizat Snow. Acesta a explicat şi cum a reuşit şarpele să prindă căprioara: s-a luat după urmele animalului, l-a apucat cu dinţii lui ascuţiţi, i-a zdrobit oasele înfăşurându-se în jurul său, după care a înghiţit cadavrul.

La scurt timp, însă, pitonul a fost omorât şi el. Daily Mail scrie că oamenii de ştiinţă l-au analizat imediat tocmai pentru a vedea cât de mari pot fi animalele pe care acesta le prinde.

Scott Hardin, coordonatorul pentru specii exotice al Comisiei pentru viaţa sălbatică din Florida, spune despre capturarea pitonului birmanez că este "crucială" pentru prevenirea extinderii speciei şi în alte zone. "Este unul dintre cei mai mari şerpi pe care i-am văzut în viaţa mea", a declarat Hardin. Cel mai mare şarpe aflat în captivitate este tot un piton, pe nume Medusa, de 7,62 metri şi 139,7 kilograme, relatează gandul.info.

Populaţia de pitoni birmanezi s-a înmulţit cu rapiditate în ultimele zeci de ani, mai ales că mulţi americani i-au luat drept animale de casă şi i-au eliberat când au ajuns prea mari. De asemenea, mulţi pitoni birmanezi au evadat din casele stăpânilor lor, distruse de uraganul Andrew în 1992.

Citește și:

Vezi cum un piton a înghiţit un cerb întregVIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel