Vezi ce număr are Telefonul Pacientului

Toate cabinetele medicale și spitalele din România trebuie să afişeze într-un loc vizibil pliante cu drepturile pacientului, a anunţat, luni, consilierul guvernamental Vasile Cepoi.

Autor: Mădălina Iacob

Cu ocazia lansării campaniei naţionale de informare "Săptămâna pacienţilor", dr. Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii, a anunțat că ”Drepturile Pacientului” trebuie afișate la vedere în orice cabinet medical sau spital, iar nerespectarea acestei obligații poate fi semnalată la numărul de telefon 0800.800.242.

"Săptămâna pacienţilor" cuprinde o campanie de informare pentru pacienţii din spitale, lansarea Telefonului Pacientului, dezbateri cu medici şi studenţi de la universităţile de medicină şi farmacie din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, acţiuni de informare realizate de către asociaţiile de pacienţi şi Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, în perioada 12-13 martie.

"Telefonul reprezintă o cale accesibilă pacienţilor de semnalare rapidă a încălcărilor grave de drepturi în sistemul sanitar şi în domeniul protecţiei sociale. Un operator va răspunde în fiecare zi, timp de opt ore, la toate apelurile pacienţilor şi va prelua semnalările acestora. Problemele semnalate vor fi verificate, documentate în măsura posibilităţilor, apoi COPAC va direcţiona acele semnalări către instituţiile naţionale cu responsabilitate în domeniu şi va monitoriza modul în care se răspunde problemelor semnalate. Totodată, problematica înregistrată va putea fi cuprinsă sub forma unor rapoarte de monitorizare a drepturilor pacienţilor, pe care le vom disemina public", a explicat vicepreşedintele COPAC, Iulian Petre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel