Vezi cât zahăr inghiți la fiecare sticlă de bere cu lămâie băută

radler-bere-cu-lamaie
radler-bere-cu-lamaie

Unele beri dulci au până la 6% zahăr. La 4-5 beri băute pe seară, aportul de glucide este enorm, ducând la obezitate și diabet. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” a crescut exponențial vara aceasta, față de anul trecut.

Consumul de bere slab alcoolizată s-a dublat în România față de anul trecut. Până vara aceasta, bărbații evitau să stea pe terasă cu o bere cu lămâie în față, aceasta fiind considerată o băutură exclusiv pentru femei. Acum însă nimeni nu se mai formalizează. „E un trend clar, e o migrație a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrișoare”, spune Constantin Bratu, președintele Asociației Berarilor din România. În ultimii doi ani, femeile au început să o consume timid, ducând aceste sortimente la o cotă de piață de 2%, iar vara aceasta estimările producătorilor remarcă o creștere de până la 7% din totalul pieței.

Mult zahăr în „berile cu lămâie”

Ceea ce nu lipsește din nicio bere cu arome sunt E-urile, dintre care cel mai periculos este considerat E104, un colorant artificial. Dar cea mai mare capcană o reprezintă conținutul de zahăr și pe care mulți consumatori obișnuiți de bere nu îl conștientizează atunci când înlocuiesc băutura clasică cu varianta „răcoritoare”. Există „beri cu lămâie” care ajung la 6% conținut de zahăr, ceea ce înseamnă 30 g la o sticlă de 500 ml, ceea ce este enorm. Dacă te răcorești cu 4-5 beri dulci pe seară, înseamnă un aport de 120-150 g de zahăr, ceea ce duce automat, pe termen lung, la obezitate și diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel