Vezi care sunt pericolele care te pândesc în dulapul tău

jeansi
jeansi

Să fii la modă are un preţ, dar nu vorbim aici doar de bani. Ştiaţi că în dulapul dumneavoastră aveţi obiecte vestimentare care vă pot afecta sănătatea? Pantofii cu toc înalt, skinny jeans, chiloţii tanga sau cerceii grei pot provoca de la infecţii la tulburări de vedere. Blugii strâmţi care scot în evidenţă formele feminine. Aceşti pot cauza daune severe asupra corpului din cauza acţiunii de "apăsare".  Medicii spun că blugii strâmţi pot cauza probleme de circulaţie, digestive sau amorţeală în picioare. Blugii care vă strâng corpul pot duce la apariţia meralgiei parastezice pentru că ei comprimă nervul cutanat femural lateral. Pentru jeanşii strâmţi, Dr. Octavio Bessa din Stamford, Connecticut, a inventat sintagma „sindromul pantalonilor strâmți".

  • Tocurile înalte. Nimic nu este mai potrivit pentru o femeie care vrea să se simtă sexy, atrăgătoare şi înaltă decât o pereche de pantofi cu zece centrimetri. Cu toate acestea, ştiaţi că femeile au de patru ori mai multe şanse de apariţie a unor maladii la picioare decât bărbaţii? Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Auburn University. Motivele principale sunt: tocurile înalte şi cât mai subţiri. Pantofii pot scurta tendonul lui Ahile, provocând tendonită. Când piciorul este susţinut, în majoritatea timpului de pantofi cu toc înalt, tendoanele tind să se scurteze. Este nevoie de operaţie pentru a aduce tendonul în poziţia corectă. Tocurile înalte pot cauza uzura cartilajelor care se află în articulaţii. În acest caz vorbim despre osteoartrită. Aşadar, alegeţi nişte pantofi comozi şi fără toc.
  • Lenjeria intimă tip tanga. Utilizara acestui obiect vestimentar poate provoca grave probleme de sănătate intimă, cum ar fi infecţii vaginale, iritaţii, hemoroizi, iritarea pielii şi erupţii cutanate în zona genitală.  Medicii recomandă să vă debaraţi de chiloţii tanga mai ales vara şi să alegeţi unii de bumbac.
  • Cerceii provoacă probleme de sănătate.  Potrivit unui studiu realizat de către experţii de la Universitatea  Northwestern, din Illinois, 20% dintre cei care au piercing dezvoltă o infecţie bacteriană. Alte ameninţări pentru sănătate sunt hepatita virală de tip B şi C, tetanusul, reacţii alergice sau toxice.  Este periculos să purtaţi cercei mari şi grei care ar putea cauza ruperea lobului urechii, o problemă care se poate corecta doar prin intervenţie chirurgicală.
  • Cravatele. Şi bărbaţii suferă la frumuseţe. Potrivit unui studiu realizat de Cornell University din New York, 67% dintre bărbaţi cumpără cămăşi care sunt mai mici decât gâtul lor. Fie că alegeţi o cămaşă care să vă strângă la gât, fie că alegeţi o cravată la fel de nepotrivită, trebuie să ştiţi că acestea două vă reduc circulaţia sângelui la creier, cresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limiteaă mişcările gâtului. De asemenea, cravatele trebuie spălate foarte des pentru că au bacterii care produc infecţii.
  • Data viitoare când vă veţi îndrepta către şifonier sau dulap, aveţi grijă să nu fiţi victima modei periculoase.

    Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

    Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

    Te-ar putea interesa

    Get it on App Store Get it on Google Play

    Cele mai noi știri

    Cele mai citite știri

    DC Media Group Audience

    Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

    Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


    cloudnxt3
    YesMy - smt4.3.1
    pixel