Vezi care a fost prețul-record de achiziție al unui inel cu diamant roz

inel
inel

Mai multe bijuterii care au aparținut lui Huguette Clark, misterioasa moştenitoare a unei imense averi, au făcut obiectul unei licitații organizate, marți, la New York, printre care și un inel cu un diamant roz de 9 carate pentru care s-a plătit suma-record 15,7 milioane de dolari, relatează agenţia EFE.

Cele 16 bijuterii vândute  la licitaţia de marţi poartă semnătura unor mari firme precum Cartier, Tiffany şi Dreicer, valoarea încasată ridicându-se la 20,8 milioane de dolari, ele fiind realizate de firme precum Cartier, Tiffany şi Dreicer, aceasta din urmă fiind şi creatoarea respectivului inel cu diamant.

Dimantul roz a fost realizate de bujutierii de la Dreicer, iar în  colecţia vândută marţi mai străluceşte şi un un inel cu diamante albe, de 19 carate, realizat de firma Cartier în anul 1920, adjudecat pentru preţul de 3,1 milioane de dolari.

Alte piese notabile din colecţie sunt reprezentate de o brăţară cu diamante din anul 1925, o altă brăţară cu diamante şi smaralde, încă una cu aur, rubine, smaralde şi safire din anul 1915 şi un colier cu perle naturale şi diamante. Una dintre curiozităţile licitaţiei a fost o broşă cu diamante, rubine şi safire ce reprezintă steagul american, scrie Agerpres.

Averea impresionantă a lui Huguette Clark, fiica unui magnat american, obţinută din afaceri în domeniile feroviar bancar şi minier, a rivalizat cu cea a lui Rockefeller. Huguette Clark a trăit discret la New York şi a murit anul trecut la vârsta de 104 ani, neavând moştenitori direcţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel