Alimentele bogate în fibre, printre care nucile sau fructele, pot fi consumate cu încredere în curele de slăbire. Cartofii, indiferent de modul cum sunt consumați, reprezintă o adevărată bombă calorică.
autor: Cătălin CincuO echipă din America a descoperit că persoanele care şi-au sporit consumul de alimente bogate în fibre alimentare (nuci, fructe, iaurt), au pierdut din greutate. Cercetătorii din cadrul Şcolii de Sănătate Publică de la Harvard consideră că odată consumate aceste produse, va fi alocat un spaţiu mai mic alimentelor „grase”. Studiul care a dus la această concluzie a fost făcut pe 120.000 de pe rsoane, participanţii fiind monitorizaţi timp de 20 de ani. Cercetarea a fost publicată în Jurnalul de Medicină din New England
.Cartofii prăjiţi sunt cei care, conform studiului, implică cea mai mare creştere în greutate. O porţie „extra” pe zi duce la o creştere de 1,3 kilograme în patru ani. Rezultate similare au fost înregistrate şi în rândul celor care au consumat porţii ridicate de chipsuri, băuturi care conţin zahăr şi carne.
De cealaltă parte, au scăzut în greutate persoanele care au optat pentru iaurt, legume, fructe sau cereale integrale. De exemplu, o porţie „extra” de iaurt duce la pierderea a 0,37 kilograme, iar în cazul legumelor, la 0,1 kilograme.
Darius Mozaffrian, profesor asociat la Harvard şi principal autor al studiului, spune că efectul acestor mâncăruri se datorează conţinului de fibre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu