Vești bune pentru bolnavii de cancer de colon: Intestin „la comandă”, primul pas înspre transplantul de colon

tesut intestinal
tesut intestinal
Vești bune pentru milioanele de bolnavi care au fost obligați din cauza tumorilor cancerigene să renunțe la părți ale intestinului. Colonul este primul organ uman care a putut fi obținut în laborator în întregime din celule-mamă. Este un pas enorm pentru cercetarea bolilor intestinale și pentru fabricarea acestor organe pentru viitoarele transplanturi.

Medicina regenerativă face un pas crucial în drumul spre „fabricarea” de organe pentru transplant. Primul organ obținut în întregime din celule-mamă este gata de folosire. Este vorba despre un intestin în toată complexitatea sa naturală, obținut de echipa lui James Wells, de la spitalul de copii Cincinnati Children's Hospital Medical Center. Ei au reușit să transforme celule-mamă în țesut intestinal. Până acum, cercetătorii obținuseră anumite tipuri de celule, cum ar fi anumiți neuroni, dar este pentru prima oară când se obține un țesut uman complet, cu toate tipurile celulare organizate exact ca în versiunea originală.

Cu toate acestea, până la transplant mai este de străbătut un pic, deoarece țesutul intestinal obținut de Wells este obținut din celule-mamă care nu provin de la un pacient, astfel nefiind compatibil din punct de vedere genetic, iar copul îl va refuza dacă s-ar realiza transplantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel