Vernisaj Ilfoveanu în curtea lui Sorin Roşca Stănescu

Zarvă mare în Siliştea Snagov, vineri seară – zeci de maşini aliniate pe marginea străzilor înguste, poliţişti, săteni ieşiţi la porţi şi copii veseli că se întâmplă ceva la ei în localitate. Lume multă, lume bună adunată şi în grădina jurnalistului sorin Roşca Stănescu . Motivul? Prima expoziţie în aer liber a sculptorului Adrian Ilfoveanu, fiul cel mare al artistului Sorin Ilfoveanu, care a avut la reşedinţa familiei Roşca.

[caption id="attachment_181320" align="alignleft" width="310" caption="Foto: www.juranalul.ro"][/caption]

Adrian Năstate, Adrian Severin, Delia Budeanu, George Ivaşcu, Dana Budeanu, Dinu Patriciu, Petre Romoşan, Codrin Ştefănescu, Valeriu Zgonea, Amalia Năstase sunt doar câţiva din invitaţii care au venit de la Bucureşti pentru a participa la vernisajul inedit de la Siliştea. Expoziţia “Păsări” este prima expoziţie personală a sculptorului Adian Ilfoveanu, cuprinzând 15 lucrari în bronz, lemn şi piatra, care vor fi expuse la Galeria AnnArt (str. Mahatma Gandhi nr.1, Bucuresti), dar şi în grădină, în perioada 9 – 30 mai. Expoziţia sculptorului Adrian Ilfoveanu deschide programul Arta la Verde, care este menit să asigure o expunere cât mai diversă a artei contremporane în mediul verde al oraşului Bucureşti. Adrian Ilfoveanu este acum autorul primei expoziţii personale de sculptură în aer liber din istoria României.

Dar ce înseamnă pasărea pentru autorul expoziţiei? “În primul rând, ea înseamnă libertate. Prin sfidarea gravitaţiei. Apoi, pasărea este un mesager. Este o fiinţă care transmite ceva de la pământ spre cer. Şi invers. Pasărea e folosită de Dumnezeu ca să îi transmită omului mesaje”, spune Adrian Ilfoveanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel