Vârsta la care ajung băieţii la pubertate s-a schimbat - STUDIU

Băieţii ajung la pubertate la vârste din ce în ce mai mici, chiar şi cu doi ani mai devreme decât vârsta la care taţii lor s-au confruntat cu această schimbare fizică şi psihică. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani, informează cotidianul La studiu au participat 4.000 de copii din întreaga lume. Experţii au observant că, în medie, copiii afro-americanii ajung cel mai devreme la pubertate, la vârsta de 9 ani, urmaţi de caucazieni, la 10 ani, şi de hispanici, la 10 ani şi jumătate. Potrivit cercetătorilor de la Academia Americană de Pediatrie (AAP), rezultatele studiului arată că pubertatea începe cu şase până la doi ani mai devreme decât în trecut.

Cercetarea publicată în revista Pediatrics nu a arătat cu exactitate care sunt cauzele apariţiei pubertăţii la vârste din ce în ce mai mici. Există diferite supoziţii cu privire la acest fapt. De exemplu, obezitatea, sedentarismul, compuşii chimici din alimente pot interfera cu producţia normală de hormoni. Grăsimea care abundă în alimentele de tip fast-food poate produce hormoni sexuali. Specialiştii spun că aceşti factori duc la schimbarea nivelului hormonal din organismul unui copil, declanşând astfel apariţia pubertăţii precoce.

Oamenii de ştiinţă spun că băieţii intră la pubertate cu până la doi ani mai repede decât au făcut-o taţii lor, iar tendinţa este una mondială. Vorbim despre pubertatea precoce, ceea ce înseamnă că fenomenele normale de sexualizare hormonală apar mai devreme cu cel puţin doi ani faţă de vârsta obişnuită (10-12 ani la fete şi 12- 14 ani la băieţi).

Medicii spun că acest fenomen îi transformă pe copii în nişte adulţi în miniatură. Potrivit acestora, organismul copiilor se transformă şi funcţiile sexuale devin active. Din acest motiv, există copii care devin părinţi la vârste tot mai scăzute.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/09/castrarea-poate-determina-cresterea-sperantei-de-viata-a-barbatilor/

http://www.dcnews.ro/2011/12/una-din-patru-tinere-a-facut-sex-inainte-de-varsta-de-16-ani-studiu/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel