Varicela la adulţi. Simptome, complicaţii şi tratament

varicela
varicela

Varicela este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni infecto-contagioase şi este provocată de virusul varicelo-zosterian, care face parte din familia virusurilor herpetice.

Deşi este mai întâlnită la copii şi adolescenţi, ea poate sa facă victime şi printre adulţi, fiind mai severă în acest caz. Erupţiile cutanate, mâncărimile, febra şi starea de oboseală se numără printre cele mai întâlnite simptome ale ei, potrivit divahair.

Varicela la adulţi şi simptomele ei

Simptomele varicelei apărute la adulţi sunt asemănătoare cu cele pe care le au copiii atunci când suferă de această afecţiune. Totuşi, ele pot să apară mai devreme cu una sau două zile în cazul adulţilor, febra, durerile de cap şi oboseala fiind primele dintre ele. Erupţiile cutanate se vor răspândi treptat pe faţă, scalp şi corp. Specialiştii spun că pot să apară între 250-500 de băşici pe toată perioada incubaţiei (7-21 de zile).

Bineînţeles, toţi adulţii care nu au suferit de această afecţiune în copilărie sau în adolescenţă şi care nici nu au fost vaccinaţi împotriva ei pot să o dezvolte.

Citeşte şi: Grafen, material MINUNE care ar putea distruge cancerul

Ce complicaţii pot să apară la adulţii care au varicelă?

Deşi studiile spun că doar 5% dintre adulţi se îmbolnăvesc de varicelă pe an, totuşi complicaţiile sunt mult mai mari decât la copii, având în vedere că în unele cazuri a fost nevoie de spitalizare sau bolnavii chiar au murit.

Alte complicaţii întâlnite în caz de varicelă la adulţi:

- pneumonie;

- infecţii la nivelul oaselor;

- infecţii ale articulaţiilor;

- encefalită;

- sindromul de soc toxic;

- sângerări.

Cum se tratează varicela la adulţi?

Varicela nu trebuie lăsată netratată. Dacă observi că suferi de simptomele de mai sus, consultă cât mai repede un specialist. Acesta îţi va prescrie antihistaminice pentru a preveni mâncărimea provocată de erupţiile cutanate. De asemenea, îţi va recomanda antivirale (aciclovir, valaciclovir şi famciclovir) şi medicamente pentru scăderea febrei. În această perioadă trebuie să eviţi să ieşi afară din casă, să te scarpini, să consumi alimente grase, condimente în exces, produse afumate şi prăjeli. De asemenea, nu administra antibiotice fără indicaţii medicale şi hidratează-te corespunzător.

Varicela la adulţi poate dezvolta complicaţii dacă nu este tratată corespunzător. Însă remediile pentru întărirea sistemului imunitar te pot ajuta să previi o mulţime de neplăceri în acest caz şi nu numai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel