USR ține cu dinții de Justiție. ”Să nu fie pe masă!”. Noi termeni de negociere a Puterii

foto ilustrativ pixabay/ USR nu dă Justiția
foto ilustrativ pixabay/ USR nu dă Justiția

Deputatul USR Mihai Polițeanu a vorbit despre cele trei portofolii care nu ar trebui să fie pe masa negocierilor cu PNL și UDMR. 

”Noi nu susținem un Guvern minoritar”

Mihai Polițeanu spune, la RFI, că USR nu sprijină un Guvern minoritar: ”Poziționarea noastră este foarte clară și este consistentă, noi nu susținem un Guvern minoritar. Deci dacă vor dori să negocieze în continuare acest lucru, nu se pune problema (...). Noi am spus de asemenea clar prin președintele Cioloș că suntem dispuși să intrăm la guvernare alături de PNL și UDMR, dar cu un set de condiții, care țin de respectarea angajamentelor din programul de guvernare și cu garanții că de data asta se întâmplă”.

”Aici este drama pe care o trăiește această țară”

Cât despre de ce ar mai vrea USR-ul refacerea coaliției cu PNL, după prima tentativă eșuată, deputatul a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, în mod normal, n-ar trebui să mai refacem nici o coaliție de guvernare. Eu personal nu cred în buna credință a PNL-ului, a avut opt luni să demonstreze că promisiunile făcute românilor pot deveni realitate. Pe de altă parte, și aici este drama pe care o trăiește această țară, suntem în plină tragedie pandemică, vorbim de 45.000 de morți de la începutul pandemiei și de mii de români care mor săptămânal. Or trebuie să existe o formă de responsabilitate, pe care văd că celelalte partide nu o au”.

”Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masă”

Întrebat dacă USR ar trebui să primească aceleași ministere, în cazul refacerii coaliției cu PNL și UDMR, Mihai Polițeanu a răspuns: ”În mod cert, da. Am văzut pe surse în media aseară că una din condițiile pe care vrea să le pună PNL pentru refacerea coaliției este ca foștii miniștri care sunt și parlamentari și au votat căderea Guvernului Cîțu să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ceea ce este complet ridicol. Suntem conștienți că una din mizele PNL-ului este Ministerul Justiției, numirea procurorilor șefi ai parchetelor, asta este voința domnului președinte Iohannis. Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema să cedăm Ministerul Justiției (...). Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masă”.

Vezi și: ”PSD îşi asumă intrarea la guvernare, pe termen limitat”. Ciolacu: Cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie/UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel