Urmărește emisiunea live


”PSD îşi asumă intrarea la guvernare, pe termen limitat”. Cîțu vede că Ciolacu ÎL SUSȚINE: Îmi pare bine/UPDATE

foto Crișan Andreescu
foto Crișan Andreescu

PSD ar urma să-și asume, pe timp limitat, intrarea la guvernare! 

UPDATE: Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, referitor la apelul făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru rezolvarea crizei politice, că acesta reprezintă primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat în susţinerea unui guvern minoritar.

Cîțu: PSD, primul pas. Va susține un guvern minoritar



"Este cred că primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat, care arată că va susţine un guvern minoritar. Am spus din primul moment: Partidul Naţional Liberal a făcut un pas important, preşedintele partidului s-a dat la o parte, am propus un alt premier, pe domnul Nicolae Ciucă. Partidul Social Democrat a spus de opt luni de zile că nu vrea la guvernare, că nu îşi doreşte să fie la guvernare. Au fost două situaţii, două consultări la Cotroceni, la niciuna nu a venit cu propunere de premier, a spus că nu vrea la guvernare, deci varianta - şi îmi pare bine că merge în această direcţie Partidul Social Democrat - este de a susţine un guvern minoritar. Sper şi de la USR să vedem acelaşi rezultat, să avem acest guvern votat de USR şi de cât mai mulţi parlamentari, ca să treacă cât mai repede", a afirmat Cîţu la sediul PNL, conform Agerpres. 

Întrebat dacă e posibil să existe şi miniştri tehnocraţi în Guvern, Cîţu a spus că acest lucru trebuie discutat cu premierul desemnat.

"Aici trebuie discutat cu Nicolae Ciucă dacă o să fie miniştri tehnocraţi la guvernare. Când sunt miniştri tehnocraţi, nu se ştie dacă eşti la guvernare sau nu eşti la guvernare, e puţin mai bizar, şi atunci trebuie discutat şi în Partidul Naţional Liberal, în BEx, în BPN, să vedem dacă este o variantă", a adăugat Florin Cîţu, menţionând însă că premierul desemnat nu a venit cu această variantă.

”Şi eu, şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR”



Despre un semn din partea USR că ar fi deschişi la noi discuţii, Cîţu a spus că ”din păcate nu”.

"Şi eu, şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR, pentru că, repet, noi am făcut o concesie majoră, am înţeles mesajul. Este momentul ca şi cei de la USR să arate că înţeleg importanţa momentului prin care trece România, să facă un pas, să arate clar că vor susţine acest guvern minoritar şi vom putea discuta din nou peste 7-8 luni de zile, să vedem dacă avem timp să discutăm până atunci", a reiterat liderul PNL.

Ciolacu: E cazul să fie luată o decizie

UPDATE: ”Eu fac un apel la toți liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor și e cazul să fie luată o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că are în continuare discuții cu primul ministru desemnat, Nicolae Ciucă. Întrebat ce așteptări are, Ciolacu a spus că așteaptă „ce așteaptă și românii, să deblocăm această criză”, conform Mediafax. 

Liderul PSD a amintit că prima propunere a PSD a fost pentru un guvern de tehnocrați până la alegerile generale anticipate. Întrebat dacă este posibil să voteze un guvern de tehnocrați în frunte cu Nicolae Ciucă, președintele PSD a spus că „este o posibilitate și nu trebuie exclusă”.

Întrebat cât de serios ia în calcul participarea la guvernare, Ciolacu a spus că ia în calcul „tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize” și nu condiționează nimic.

Știrea inițială

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, afirmă că social-democraţii sunt dispuşi să-şi asume intrarea la guvernare pe termen limitat. 

”Trebuie să fim clari şi să spunem că PSD nu susţine un guvern minoritar, însă PSD nu poate abandona România în cea mai catastrofală situaţie din ultimii 30 de ani. Considerăm că partidele de dreapta au arătat ce pot şi nu au fost în stare de nimic. Drept pentru care, soluţiile noastre trebuie acceptate pentru a repune România, din punct de vedere social, sanitar şi economic pe un făgaş normal. (...) În consecinţă, partidul nostru nu poate asista la adâncirea dezastrului şi înţelegem să transformăm în fapte apelul nostru la solidaritate naţională. Motiv pentru care PSD îşi asumă intrarea la guvernare, pe termen limitat, cu specialiştii şi soluţiile sale. Dorim să rezolvăm problemele critice şi pentru asta avem nevoie de pârghii şi putere de decizie”, a declarat Ioan Stan, citat într-un comunicat de presă transmis joi de PSD Suceava, conform Agerpres. 

Senatorul social-democrat subliniază că, ”pentru PSD, soluţia fundamentală rămâne întoarcerea la popor", adică la alegeri anticipate în urma cărora să rezulte "o majoritate politică capabilă să asigure stabilitate şi guvernare eficientă”.

”Nu putem organiza alegeri anticipate”



”Însă suntem conştienţi că acum, în această catastrofă generală în care ne-au împins liberalii şi USR-iştii, nu putem organiza alegeri anticipate. Pentru moment este urgent ca ţara să aibă un guvern funcţional care să aducă sub control pandemia, să oprească caruselul morţii, să frâneze derapajul aberant al preţurilor şi, pe cât posibil, să vindece, să readucă normalitatea în viaţa oamenilor”, susţine Ioan Stan.

El face apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la liderii politici care se declară responsabili să lase deoparte, cel puţin până la primăvară, jocurile politice şi interesele partizane.

"Adevărul crud este că România, din cauza celor enumeraţi mai sus, a ajuns printre ţările cu cea mai mare mortalitate COVID din lume, are cea mai scumpă energie electrică din Europa, a doua cea mai mare scumpire a carburanţilor din UE, o creştere criminală a împrumuturilor şi datoriei publice, o prăbuşire de o rapiditate fără precedent a echilibrelor economice şi sociale. E clar că nu se mai poate continua. E deja foarte târziu iar dezastrul trebuie oprit. Nu mai e loc de niciun orgoliu şi de niciun interes politic. Trebuie să facem tot ce putem să le redăm românilor normalitatea", mai afirmă preşedintele PSD Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel