Ursul polar Knut a murit sub privirile a peste 600 de oameni - VIDEO

Cel mai celebru urs polar din lume, Knut, a murit, sâmbătă, în țarcul său de la Grădina Zoologică din Berlin, sub privirile a peste 600 de oameni.

Ursul se odihnea pe piatra sa preferată, când dintr-odată piciorul său stâng a început să tremure. A început apoi să se învârtă prin ţarc, a intrat în convulsii, după care a căzut în apă şi a murit. Oribila scenă s-a petrecut în fața a zeci de copii care au început să plângă.

Teoriile iniţiale spun că ursul, în vârstă de patru ani, ar fi suferit un atac de cord sau un atac cerebral. Dar grupurile de protecţia animalelor nu sunt de acord cu aceste ipoteze și dau vina pe grădina zoologică și pe stresul provocat de faima sa.

Urşii polari trăiesc în mod normal circa 15-20 de ani în sălbăticie şi chiar mai mult în captivitate. Ecologiştii spun că Knut a devenit dezeschilibrat psihic şi incapabili de a trăi cu alţi urşi.

"Nu era bolnav. Nu ştim de ce a murit", a declarat îngrijitorul său Heiner Kloes.

Duminică, oamenii s-au adunat în faţa ţarcului său, aducând trandafiri roşii, urşi polari din pluş şi aprinzând lumânări.

O poveste de viață rar întânită

Thomas Doerflein și Knut

Kunt a văzut lumina zilei pe 5 decembrie 2006, în captivitate. Respins de mama sa la naștere, a fost îngrijit de Thomas Doerflein, între cei doi născându-se o legătură puternică, care a fost mediatizată la acea vreme. Îngrijiorul l-a crescut ca pe un bebeluş. Doerflein s-a mutat la zoo, îl hrănea noaptea, dormea tot timpul cu el şi îi schimba scutecele.

Ursul a devenit din ce în ce mai celebru, când a pozat pentru coperta Vanity Fair alături de Leonardo DiCaprio. Animalul a adus peste 6 milioane de lire sterline grădinii zoologice, din vizite, vânzarea fotografiilor cu el, jucării de pluş şi alte produse de marketing.

În 2008, grădina zoologică a decis că relația dintre îngrijitor și ursul polar este prea periculoasă, întrucât animalul crescuse și a decis să-i despartă pe cei doi. În acelaș an, Doerfleinm a decedat în urma unui atac de cord. S-a spus atunci că ar fi murit de durere după ce a fost despărţit de Knut.

Angajați ai grădinii zoologice declarau că animalul a intrat în depresie şi plângea seara, după ce vizitatorii plecau de lângă ţarcul lui.

Grădina zoologică l-a pus atunci cu trei femele în ţarc, într-o încercare de a-i aduce viaţa la normal. Însă cele trei ursoaice îl muşcau şi îl băteau. Prin urmare, Knut a murit singur în ţarcul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel