Unde trăiesc cei mai grași români. HARTA OBEZITĂȚII

În jur de 20% dintre români (21,3%) cu vârstă peste 18 ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic "Obezitatea în România".

"Peste 50% din populaţia noastră are o greutate crescută", a declarat conf. univ. dr. Gabriela Român, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Obezităţii.

Conform cercetării, rata obezităţii creşte odată cu vârstă. Astfel că la adulţii de până la 39 de ani obezitatea este prezenţa în proporţie de 9,9%, procentul creşte la 30,1% la grupa de vârstă 40 - 59 de ani şi ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 de ani.

Studiul relevă că rata cea mai mare a obezităţii se înregistrează în Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmată de Oltenia şi Muntenia, unde prevalenţa obezităţii este de 21,3% şi apoi de Banat, Crişana şi Transilvania, unde procentul obezităţii este 18,8%.

În ceea ce priveşte rata supraponderii, tot în Moldova este şi procentul cel mai mare de persoane cu supragreutate - 33,4 %, media pe ţară fiind de 31,1%. În Banat, Crişana şi Transilvania prevalenţa supragreutatii este de 28%, în timp ce în Oltenia şi Muntenia este de 32,2%, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel