Urmărește emisiunea live


Unde și de ce nu se mai consumă banane

Consumul bananelor a fost interzis. S-a întâmplat la o grădină zoologică din Anglia. Acolo, îngrijitorii au spus că nu se mai joacă cu dieta animalelor și au înlocuit bananele cu frunze verzi. Motivul? Bananele sunt pline de zahăr și de calorii.

Jurnaliștii de la CNN au vrut să vadă dacă bananele sunt nesănătoase și pentru om și au ajuns la câteva concluzii interesante. Potrivit ziariștilor care au consultat mai mulți specialiști, nu este cazul să ne îngrijorăm pentru că anatomia omului este diferită de cea a animalului.

Zoologii englezi nu greșesc în totalitate când spun că bananele nu sunt foarte sănătoase. Toate fructele conțin zahăr, iar bananele sunt prin excelență mai bogate în calorii. Acestea mai au un plus - valoarea nutrițională care este foarte ridicată. Specialiștii recomandă un singur lucru: consumul cu moderație.

Zahăr

O banană conține în jur de 14 grame de zahăr. Niciun tip de zahăr nu este bun, nici cel din fructe, nici cel din prăjiturile pe care le găsim în comerț. Singura diferență este legată de felul în care corpul uman procesează zahărul.

Fibre

O banană conține 16% din doza zilnică de fibre recomandată pentru un adult normal. Studiile au arătat că alimentele bogate în fibre sunt asociate cu un risc scăzut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2. Bananele verzi sunt mai bune decât bananele coapte datorită faptului că au un conținut ridicat de amidon rezistent, motiv pentru care ajută la arderea grăsimilor.

Energie

Bananele reprezintă un izvor nesecat de energie. De aceea, sportivii le preferă în detrimentul altor fructe. În plus, bananele conțin triptofan, care ajută organismul să producă serotonină, care are un efect calmant asupra creierului și acționează ca un sedativ ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel