Unde putem schia în weekend

partie
partie

Pârtiile de schi din Buşteni şi Azuga sunt pregătite pentru sporturile de iarnă, însă pârtiile de la Sinaia nu le sunt recomandate turiştilor din cauza faptului că viscolul a spulberat zăpada.

Potrivit administratorului pârtiei Kalinderu, din Buşteni, Ion Vasilescu, stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproximativ 30 de centimetri, cele nouă tunuri de zăpadă funcţionând toată săptămâna. Pârtia Kalinderu are o lungime de 1,5 km şi este deservită de un telescaun a cărui capacitate este de 1.200 de persoane/oră. Tariful pentru o urcare este de 15 lei, dar turiştii care optează pentru abonamente vor plăti doar 10 lei.

În acest weekend se va deschide pârtia Sorica din staţiunea Azuga şi aici stratul de zăpadă fiind de aproximativ 30 de centimetri. Şeful Salvamont Azuga, Alexandru Bărţoiu, a precizat că toate instalaţiile pe cablu care deservesc sectorul schiabil, respectiv telegondola, teleschiul şi babyschiul, au fost verificate şi pornite.

La Sinaia, pârtiile nu sunt deocamdată practicabile, din cauza viscolului care a spulberat zăpada, informează Agerpres. Potrivit şefului Salvamont Sinaia, Gheorghe Haiduc, stratul de zăpadă măsoară doar 15-20 centimetri. De asemenea, a fost pornit vechiul telescaun din Valea Dorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel