Unde în lume bicicleta este mai importantă ca mașina

După 20 de ani, capitala daneză investește masiv în infrastructura pentru biciclete, făcând din ele cele mai rapide mijloace de transport.

În fiecare zi, Copenhaga oferă un spectacol unic: fie că plouă, ninge sau te ia vântul pe sus, din momentul în care se trezește orașul, bicicletele iau cu asalt arterele principale, care acum sunt bordurate cu largi piste pentru biciclete.

Danezii traversează cu bicicleta poduri, parcuri și, practic, orice le stă în cale, ajungând fără probleme și la timp la serviciu sau la destinație, unde își parchează mijlocul de transport în parcări dedicate.

Potrivit cotidianului Le Monde, în luna noiembrie a anului 2016, un nou record a fost stabilit: atunci, cu doar o jumătate de an în urmă, în capitala daneză circulau mai multe biciclete (265.700) decât mașini (252.600).

[citeste si]

Însă orașul vrea să meargă și mai departe: el vizează ca 50% din deplasări să se realizeze cu bicicleta până în anul 2025, fapt ce ar permite reducerea cu încă 10.000 sau 20.000 de tone a emisiilor de CO2 pe an, pe lângă cele 100.000 de tone deja reduse.

Conform ultimului sondaj, în 2015, 41% din cei 580.000 de locuitori se deplasau la școală sau la serviciu cu bicicleta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel