Una dintre cele mai mari zece companii din lume, SGCC (China), vrea acţiuni la Transelectrica

electrica
electrica

State Grid Corporation of China (SGCC), inclusă în topul Forbes 2010 printre cele mai mari zece companii la nivel mondial, este interesată să intre în acţionariatul transportatorului de energie Transelectrica (TEL), au declarat pentru surse apropiate discuţiilor.

"Compania chineză a prezentat Ministerului Economiei o ofertă, inclusiv financiară, pentru cumpărarea întregului pachet de 15% din acţiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intenţionează să îl plaseze pe Bursa de Valori Bucureşti în acest an", au afirmat sursele, citate de Mediafax.

SGCC a ocupat anul trecut poziţia a opta în topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri în 2009 de 184,5 miliarde de dolari, şi a fost desemnată totodată cel mai mare furnizor de utilităţi la nivel mondial.

Compania are peste 1,5 milioane de angajaţi.

Rprezentanţii Ministerului Economiei s-au limitat să precizeze că vânzarea acţiunilor Transelectrica "va avea loc prin metode specifice pieţei de capital, respectiv ofertă publică".

"Preţul acţiunilor care se vând, determinat şi recomandat de intermediarul autorizat, va fi aprobat prin Hotărâre a Guvernului. În cadrul procesului de ofertare, potenţialii investitori interesaţi pot subscrie pentru cumpărarea de acţiuni", se arată în răspunsul Ministerului Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel