Una dintre cele mai mari enigme ale SUA pare a fi dezlegată. Vezi despre ce este vorba

Dispariția lui Jimmy Hoffa, unul dintre cei mai puternici lideri sindicali din SUA,  pare să fi fost dezlegată după 36 de ani. Potrivit fostului său șofer, acesta a fost ucis în 1975 de către Mafie şi îngropat în fundaţia unui zgârie-nori din Detroit.

Ipoteza despre moartea lui Hoffa, care a condus sindicatul Teamsters, a fost lansată recent de fostul şofer al acestuia, Marvin Elkind, într-o carte despre viaţa acestuia, prezentată de New York Post. Potrivit acestuia, Hoffa ar fi dispărut în timp ce se îndrepta spre o întâlnire cu doi şefi mafioţi pe care îi cunoştea foarte bine - Anthony Provenzano şi Tony Jack - al cărui nume real era Anthony Giacalone.

După ce a fost ucis de oamenii acestora, cadavrul i-a fost îngropat în cimentul turnat la fundaţia turnurilor Renaissance din Detroit, în care se află sediul companiei auto General Motors. Elkind a mai povestit că în 1985, în timp ce se afla la Detroit, pentru o conferinţă a sindicatului Teamsters, Tony Jack ar fi dat de înţeles unui grup de sindicalişti că sediul General Motors este locul unde se află corpul lui Hoffa. "Spuneţi-i bună dimineaţa lui Hoffa, băieţi", ar fi spus mafiotul, în timp ce se înclina către imobilul respectiv. De asemenea, Elkind a relatat că după ce corpul lui Hoffa a fost îngropat în ciment, clădirea respectivă a fost construită într-un ritm accelerat.

Jimmy Hoffa a fost preşedintele uniunii sindicale Teamsters între 1958 şi 1971, pe care a transformat-o în cea mai mare din SUA, cu peste 1,5 milioane de membri. După dispariţia sa din 1975, el a fost declarat oficial mort abia pe 30 iulie 1982, când ar fi împlinit 69 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel